Chinees bedrijf print 10 huizen per dag met 3D printer

Geprint Huis Van Winsun. Foto: 3Ders.org
Winsum Bouwt Huizen Met Een Enorme 3D Printer. Foto: 3Ders.org

Het Chinese bedrijf WinSun Decorations in Shanghai heeft een snelle en goedkope manier gevonden om huizen te printen. Met behulp van een enorme 3D printer hebben ze in slechts één dag tien huizen geprint. Doordat er vooral bouwafval wordt gebruikt om de onderdelen te maken, kost het maken van één huis minder dan 5000 dollar. Voor het printen van een huis heb je natuurlijk een enorme 3D printer nodig. WinSun heeft een printer die zo’n 150 meter lang, 10 meter breed en 6 meter diep is. De huizen worden in stukjes geprint, en dan op de bouwplaats in elkaar gezet. In China is een enorm tekort aan goedkope woningen, en deze vorm van bouwen zou dus voor de lagere inkomensklassen een uitkomst zijn. In Amsterdam wordt op dit moment ook een 3D huis geprint, alleen gaat het er daar een beetje anders aan toe. Dit huis wordt namelijk helemaal vanaf de grond af in één stuk geprint, er komen dus geen losse onderdelen aan te pas. Dit project gaat dan ook enkele miljoenen kosten, in plaats van de 5.000 dollar die een WinSun huis kost. WinSun Decorations wil 100 fabrieken gaan opzetten om deze manier van bouwen verder uit te bereiden, en het transfomeren van afval in huizen verder te ontwikkelen.

Bron: Gizmodo

Lees ook Afrikaanse uitvinder bouwt 3D-printer van elektronisch afval voor 100 dollar [adrotate group=”2″] GiraDora wasmachine: wast veel, kost een beetje, gebruikt geen stroom Betekenen 3D-printers het einde van armoede?

3 gedachten over “Chinees bedrijf print 10 huizen per dag met 3D printer”

  1. Wauw! Hier kunnen veel wensen mee vervuld worden, zo dat het hele geldsysteem uiteindelijk onnodig is uit de hele wereld, het kan wel!

  2. Pingback: Dit 3D geprinte gipsverband heelt botten tot 40% sneller » hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.