Chinese man maakt eigen bionische handen van schroot

De Chinese Sun bouwt eigen werkende handen. Foto: Inhabitat
De Chinese Sun bouwt eigen werkende handen. Foto: Inhabitat

De 51 jarige Chinese Sun Jifa heeft zelf werkende bionische handen gebouwd. Sun verloor 8 jaar geleden zijn handen door een ongeluk. Hij maakte een bom om mee te dynamietvissen. De bom ging echter af in zijn handen af. Protheses van het ziekenhuis waren onbetaalbaar voor hem en daarom besloot hij zijn eigen bionische handen te maken in een ambitieus DIY project.

Sun werkte 8 jaar aan het project. “Ik overleefde de explosie, maar verloor mijn handen. De prothetische handen die het ziekenhuis mij wou geven kon ik niet betalen, dus ik besloot ze zelf te gaan maken,” aldus Sun. Het meest indrukwekkend is nog dat Sun bij het bouwen van de handen zelf niet beschikte over vingers. Probeer maar eens een schroevendraaier op te pakken met je ellebogen, en dan te gebruiken. Dit vraagt zeer veel oefening.

De bionische handen zitten vast aan zijn ellebogen. Iedere hand is uitgerust met een haakmechanisme waardoor Sun ook zware landbouwwerktuigen kan gebruiken. Hierdoor kan hij gewoon blijven werken op de boerderij van zijn familie. Doordat de handen volledig gemaakt zijn van schroot, zijn ze wel vrij zwaar. Iedere arm weegt bijna een kilo en Sun heeft daardoor waarschijnlijk ondertussen zeer sterke schouders gekregen.

Sun wil in de toekomst dit soort armen ook voor andere mensen gaan maken. “Ik heb deze armen gemaakt van schroot, voor praktisch niks. Mensen hoeven geen fortuin uit te geven aan prothetische armen  in het ziekenhuis.

Bron: Dailymail via Inhabitat

Lees ook
Afrikaanse uitvinder bouwt 3D-printer van elektronisch afval voor 100 dollar
[adrotate group=”2″]
Veel aandacht voor twitter-actie #voedseldank om geboycot eten bij Voedselbank te krijgen

4 reacties op “Chinese man maakt eigen bionische handen van schroot”

  1. Pingback: Video toont waarom zonnebrandcrème smeren echt een goed idee is » hetkanWel.nl

  2. Pingback: Chinese man maakt eigen bionische handen van schroot | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.