Chocolade beschermt je huid tegen de zon

Chocolate Reviews, Flickr.com
Chocolate Reviews, Flickr.com

Af en toe een stukje chocolade eten is zo gek nog niet. Bekend was al dat het goed is voor het hart en de stofwisseling, maar nu is ook gebleken dat het de huid kan beschermen tegen de zon. Uit onderzoek blijkt dat de flavonoïden in cacao de huid beschermen tegen UV-straling. Je hoeft het hiervoor niet op te smeren; het eten werkt het beste.

Minder gevoelig voor UV-straling
Voor het onderzoek werd twee groepen vrouwen gevraagd om gedurende 12 weken chocolade te eten. De ene groep kreeg gemiddeld 326 mg cacao binnen, de andere groep 27 mg per dag. Aan het einde van de testperiode bleek dat de groep die dagelijks 326 mg cacao had gegeten minder gevoelig was voor UV-straling. Ook had die groep een betere bloeddoorstroming, een meer gehydrateerde huid en minder last van een ruwe of vervellende huid.
Puur, gezond eten is beter
Dit onderzoek laat zien dat puur en gezond eten mensen langer gezond kunnen houden. Uiteraard betekent dat niet dat je dagelijks een Mars of Bounty moet eten; in dat soort chocolade zit maar weinig cacao en de cacao die erin zit, is van slechte kwaliteit. Zoek dan liever naar biologische pure chocolade met tenminste 70 procent cacao. Dat is wat duurder, maar je eet er over het algemeen ook minder van.
Bron: MNN.com
Lees ook:
Nu overstappen op elektrisch rijden of wachten op alternatief?
Eten dat je helpt bij stoppen met roken
Topdrukte bij de biologische boer

4 reacties op “Chocolade beschermt je huid tegen de zon”

 1. Als je bang bent om aan te komen van de chocola die je nodig hebt om jezelf tegen de zon te beschermen, dan heb ik heel goed nieuws voor.
  Doordat de cacao voor Gezonde Chocola koudgeperst en niet gealkaliseerd is blijven de gezondheidsbevorderende stoffen van cacao behouden. Verder bevat Gezonde Chocola alleen oure onbewerkte cacao dat wordt gezoet met supergezonde açaibessen en blueberries. Er worden geen (trans)vetten of suikers toegevoegd.
  Met Gezonde Chocola kom je niet aan, maar kan je zelfs afvallen!
  Kijk voor meer informatie op http://www.gezondechocola.nl

 2. Goedemorgen.
  Zou het ook een goed alternatief zijn om gewoon met cacao, en water of gewoon melk een drankje te maken.
  Als je een grote fles maakt en in de koelkast zet. kun je er elke dag even een paar slokje,s van nemen.
  Want je moet er natuurlijk wel zin in hebben om elke dag zo,n puur stuk op te willen eten.Nu ben ik een vrouw en mag je me zelf,s snacht,s wakker maken voor wat voor schocola dan maar ook.Maar vroeg me toch af of dat hetzelfde effect geeft als met een blokje schocola.
  Roos.

  1. Het hoeft toch niet perse pure chocolade te zijn? Het mag toch ook melkchocolade zijn? Ik lust namelijk geen pure chocolade maar wel melkchocolade. Dan eet ik er wel wat meer van. Geen punt want mij kun je er ook wakker voor maken. Zalig, melkchocolade met noten. Nog gezonder,

   1. Lezen ….. alleen chocola waar veel cacao in zit (puur dus) heeft dit effect . Melkchocolade bevat vrijwel geen cacao en heeft dus weinig tot geen effect . Het zal door de vele suiker en andere troep eerder nadelig voor je gezondheid zijn .

Reacties zijn uitgeschakeld.