Chocolade maakt liever

Zigazou76, Flickr.com
Zigazou76, Flickr.com

Wie van chocolade houdt, is over het algemeen liever dan wie er weinig van moet hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Dr. Brian Meijer. Hij ontdekte onder meer dat het houden van zoete lekkernijen, zoals snoep of chocoladecake, ervoor zorgt dat mensen je aardiger en behulpzamer vinden. En dat is niet alleen een opvatting; het blijkt ook echt zo te zijn.

 

Smaak vs. persoonlijkheid

Deze conclusie werd bereikt door de gegevens van vijf verschillende onderzoeken naast elkaar te leggen. Bij één van de onderzoeken werden de proefpersonen in twee groepen gedeeld. De ene groep kreeg chocolade te eten en de andere groep crackers of niets. De mensen in de groep die chocolade mochten eten, bleken vervolgens veel meer geneigd te zijn om anderen te helpen. Ook opvallend vonden de wetenschappers het feit dat mensen die veel chocolade aten, over het algemeen ook als ‘sweet’ werden gezien, terwijl smaak normaal gesproken weinig overeenkomsten lijkt te hebben met persoonlijkheid of gedrag.

 

Lievere baby’s

Ben je zwanger? Ook dan is het aan te raden om veel chocolade te eten. Een Fins onderzoek liet zien dat baby’s veel vaker lachten en goed reageerden op nieuwe dingen, als hun moeder tijdens de zwangerschap dagelijks chocolade had gegeten. Waar dit precies aan ligt is niet duidelijk, maar de wetenschappers vermoeden at het te maken heeft met het stressverlagende effect van chocolade.

 

Bron: Psychology Today

Lees ook:

8 gewone etenswaren die echt gezond zijn

Geef je hersenen een boost tijdens de CITO-toets

7 natuurlijke pijnbestrijders