Chocolademelk en 4 andere gezonde herfstdranken

Als de zomer voorbij is, begin je te verlangen naar lekkere herfstdranken. En dat is maar goed ook, want onderzoek heeft uitgewezen dat een aantal echte herfstdranken een positief effect hebben op de gezondheid. Chocolademelk bijvoorbeeld.

Chocolademelk

Onderzoeker Chang Yong Lee van de Cornell University ontdekte dat warme chocolademelk vier tot vijf keer meer antioxidanten bevat dan zwarte thee en twee tot drie keer meer dan groene thee. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen. Deze vrije radicalen worden door het lichaam geproduceerd of komen van buitenaf en kunnen cellen beschadigen. Af en toe een lekker kopje warme chocolademelk is dus een prima manier om aan de gezondheid te werken. Let op: een grote toef slagroom erop helpt niet mee.

Thee

Zwarte en groene thee bevatten eveneens veel antioxidanten en zijn vrij van calorieën. Ook andere soorten thee bieden gezondheidsvoordelen: kamillethee helpt bijvoorbeeld bij het tegengaan van virusinfecties en kan griep of verkoudheid voorkomen.

Koffie

Een of twee kopjes koffie per dag voorziet het lichaam van een gezonde portie antioxidanten. Drink echter niet te veel koffie: een overdosis aan cafeïne kan leiden tot slaapgebrek of hevige schommelingen in het energieniveau.

Warme appel cider

Warme appel cider is gemaakt van hele appels, waardoor het niet alleen vitamine C bevat, maar ook wat ijzer en kalium. Met een vleugje kaneel erbij is warme appel cider extra gezond voor mensen met een hoog cholesterolgehalte of diabetes type 2. Kaneel verbetert namelijk de bloedsuiker- en cholesterolniveaus. Cider bevat meer calorieën dan koffie of thee, dus houd de porties kleiner.

Eierpunch

Warme eierpunch bevat calcium, proteïne en luteïne (E161b) en is daarmee goed voor sterke botten en het voorkomen van oogproblemen. Ook eierpunch bevat meer calorieën dan koffie of thee, maar kan ‘slanker’ gemaakt worden door magere melk te gebruiken.

Bronnen: Journal of Agricultural and Food Chemistry, Livescience.com, Huffington Post, Webmd.com

3 reacties op “Chocolademelk en 4 andere gezonde herfstdranken”

  1. Alcohol, Cafeine en Zwarte thee (dat door verhitting is geoxideerd) zijn eerder schadelijk voor de gezondheid…

    Bosvruchten(sap) en dan met name de paarse vruchten werken wel weerstand verhogend.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020