CNN held haalt 3 miljoen kg zwerfafval uit rivieren

Chad (links) en andere vrijwilligers van Living Lands and Waters tijdens het schoonmaken van de Mississippi. Foto: Stefanski/USFWS
Foto: Stefanski/USFWS

“CNN held van het jaar 2013” Chad Pregracke mobiliseert 70.000 vrijwilligers om de Amerikaanse rivieren schoon te maken.
Chad Pregracke uit East Moline, Illinois is door CNN uitgeroepen tot “held van het jaar 2013”. Dankzij Pregracke is de afgelopen 15 jaar drie miljoen kilo (zwerf)afval uit Amerikaanse rivieren verwijderd.
De 38-jarige Pregracke is de oprichter van de non-profitorganisatie Living Lands & Waters die met behulp van 70.000 vrijwilligers riveren schoonmaakt. Pregracke verbaasde zich als tiener al over de enorme hoeveelheden vuilnis en afval die hij aantrof in de Mississippi als hij daar aan het duiken was. Rivieren zijn verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening voor meer dan 18 miljoen Amerikanen in 50 steden.
Van het afval dat Pregracke en de vrijwilligers uit de rivieren halen wordt 90 procent gerecycled. Sinds 2007 heeft Living Lands & Waters een half miljoen bomen geplant op rivieroevers om de rivieren beter te beschermen tegen het illegaal dumpen van afval.
360, het beste uit de internationale pers.
Bron: 360
Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Selfies zijn goed voor meisjes
Aluminium kan makkelijk hergebruikt worden
Een beul heeft spijt na 62 executies

Over de schrijver

2 reacties op “CNN held haalt 3 miljoen kg zwerfafval uit rivieren”

Reacties zijn uitgeschakeld.