CO2-neutraal retroweekend met VW-busje

Pieter en Nienke van der Haak besloten in 2011 om weekendjes weg aan te bieden via www.retroweekend.nl. Ze wisten direct wat er moest gebeuren. Ze kochten een Volkswagen Camperbusje uit 1976 en brachten hem terug in de originele staat. Gasten wanen zich helemaal terug in de jaren ’70, afgezien van een beetje extra luxe, zoals een elektrisch kacheltje en een traagschuimmatras. Compleet met gezellige gordijntjes en de bekende ruitjesstof van Westfalia uit die tijd. Tel daarbij op dat de busjes in Twente staan, waar nog ruimte en rust is en je weet: zo’n weekendje weg kan niet mislukken.
De retro Volkswagenbusjes roepen bij veel mensen mooie herinneringen op. Maar één ding is sindsdien in elk geval ten goede veranderd… Auto’s stoten tegenwoordig veel minder ‘troep’ uit. De Blije Bus biedt daarom ook de mogelijkheid op een CO2-neutraal retroweekend met een originele camper uit de jaren ’70.

CO2-neutraal retroweekend in Twente

“We hebben de kosten laten uitrekenen van het CO2-effect van een weekendje weg”, zegt Nienke van der Haak. “En dat blijkt eigenlijk nog best mee te vallen, want het kost slechts 50 eurocent voor het busje. De meeste gasten komen natuurlijk van elders naar Twente, dus ze zullen ook wat extra kilometers maken en meestal met hun eigen auto.”
Peter en Nienke reserveren daarom voor iedere boeking € 2,-. Aan het eind van het seizoen storten ze het gespaarde bedrag op de bankrekening van Trees for All (www.treesforall.nl), een stichting die bomen aanplant over de hele wereld om CO2-uitstoot te compenseren. Verder kunnen gasten bij hun boeking aangeven dat ze een extra bedrag van € 2,- willen geven aan Trees for All.
Inmiddels rijden twee zulke retro VW-busjes door Twente. Elk volgt een eigen route langs mooie landschappelijke weggetjes, want de initiatiefnemers van www.retroweekend.nl hebben aan alles gedacht.
Het busje is volledig ingericht, met originele retrobordjes en kopjes. Misschien ken je ze nog: campingservies met borden en kopjes van Mepal in de kleuren oranje, bruin of zonnig geel.

Relaxt op weg, zonder keuzestress, net als in de jaren ’70

Er zijn veel mensen die het jaren zeventig gevoel wel eens willen meemaken: in alle rust lekker rondtoeren met zo’n Hippiebusje. Maar voor je vertrekt, ligt keuzestress op de loer. Welke camping kies je? Welke route is leuk? Wat neem je mee aan boodschappen? 
Voor al dat gedoe heeft de Blije Bus een simpele oplossing. Boek een all-inclusive weekendje weg met een Volkswagenbusje via www.retroweekend.nl.
Dan hoef je nergens meer over na te denken. Je krijgt het Volkwagenbusje mee, compleet met beddengoed, campings, een prachtige route met bijbehorende routegids en Garmin Navigatie mee. Jij hoeft je nergens druk over te maken. Bovendien is de koelkast gevuld en vind je recepten om twee camping-maaltijden te bereiden in het Volkswagenbusje.  

Met wie ga jij op retroweekend?

Een origineel zussenweekend? Een jaar getrouwd? Je partner die 40 of 50 wordt? Een vader-dochter weekendje misschien of gewoon even lekker met z’n tweetjes op pad, de eventuele kinderen uit logeren brengen en even niks moeten. Romantiek, onthaasten, genieten… Met wie ga jij op pad? Boek dit unieke arrangement met een VW-busje in Twente via www.retroweekend.nl.

Over de schrijver