Coca Cola komt met billboard van theeplanten

Billboard
Bron: Coca Cola Company (Livepositively.com)

Coca Cola heeft een nieuwe manier gevonden om op positieve manier de aandacht te trekken. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds hebben ze een billboard gemaakt van duizenden levende Fukiënthee-planten. Het billboard staat in de Filipijnen en is bedoeld om de gezamenlijke positieve inzet voor het milieu te laten zien.

Mooi en praktisch
Het billboard is niet alleen maar mooi, het is ook nog eens functioneel. Botanicus Anthony Gao werkte mee aan dit initiatief: “Dit billboard vermindert de luchtverontreiniging in de nabije omgeving. Het kan in totaal zo’n 46.800 pond kooldioxide uit de atmosfeer opvangen.” Maar dat is nog niet alles: de Fukiënthee-planten zijn allemaal geplant in gerecyclede Coca-Cola flessen. In totaal zijn er 3600 flessen hergebruikt en gevuld met een potgrond dat bestaat uit onder andere organische mest.

Duurzame reclame
Er werd bij het ontwerp van het billboard ook rekening gehouden met behoud van het water. Coca-Cola helpt het WNF namelijk al sinds juni 2007 om de zeven belangrijkste zoetwaterstroom-gebieden te beschermen. Er is voor het billboard gebruik gemaakt van een irrigatiesysteem dat water druppelsgewijs naar de wortels van de planten vervoerd. Het enige dat het billboard nog nodig heeft is energie voor de nachtelijke verlichting en water voor de planten. Er is dus een goede stap in de richting van duurzame commercie gezet.

Bron: strawberryearth.com, takepart.com

Lees ook:
Met minder spullen meer geluk
Top 7 grappige tweets over VVD-voorstel om KNMI op te heffen
Eerste laptop op zonne-energie
Met minder spullen meer geluk