Coca-Cola maakt blikje wit voor ijsbeer

CocacolapolarbearWit is het nieuwe rood. Om aandacht te vragen voor het leefgebied van de ijsbeer op de Noordpool is vanaf volgende maand het rode blikje van Coca-Cola Regular in Amerika wit. Het frisdrankbedrijf bundelt op deze manier de krachten met het WWF (World Wildlife Fund). Naast de kleurverandering van het blikje stort Coca-Cola Company ook 2 miljoen dollar in een fonds voor de ijsbeer. Een extra miljoen kan door de drinkers van het drankje bij elkaar gespaard worden.

Coca-Cola is van oudsher verbonden aan het Arctisch leefgebied van de ijsbeer. Het dier is zelf een icoon voor het bedrijf. Het feestseizoen, met Halloween, Thanksgiving en Kerstmis in de Verenigde Staten is een goed moment voor de frisdrankgigant om aandacht te vragen voor de leefsituatie van de ijsbeer op de Noordpool, die snel verslechtert. Naast het witte blikje krijgen alle flessen Coca-Cola, Light, Zero, Sprite, Nestea, Minute Maid en andere merken van het concern een witte dop. Een unicum in de geschiedenis van het bedrijf.

Voor inwoners van Amerika is het mogelijk om via een sms-actie nog extra geld te doneren aan het WWF. Europeanen die ook hun steentje willen bijdragen kunnen vanaf 1 november via www.arctichome.com geld storten. Elke dollar die op deze manier binnenkomt, wordt door Coca-Cola verdubbeld tot de 1 miljoen bereikt is.

Coca-Cola en het WWF hebben wereldwijd een partnerschap. Zo werken ze samen aan zoetwaterbronnen in de wereld, efficiënt watergebruik en werken ze samen aan een zo laag mogelijke uitstoot van CO2 bij alle Coca-Cola productielocaties.

Over de schrijver