Over ons

Hetkanwel

HetkanWEL brengt al sinds 2005 inspirerende verhalen over duurzaam leven. Sinds 2018 wordt het online platform, dat graag kijkt naar wat er wél mogelijk is op het gebied van duurzaamheid, gerund door Wyke Potjer en Asceline Groot. Sindsdien is de site drie keer verkozen tot Website van het Jaar in de categorie duurzaamheid (2019, 2020 en 2021). In 2020 verscheen het eerste boek HetkanWEL voor een groener, eerlijker en leuker leven bij uitgeverij Brandt. In mei 2024 verschijnt het tweede boek van het tweetal bij Kosmos Uitgevers: Anders Wonen. Inspirerende verhalen van woonpioniers. Verder zie je hetkanWEL terug via de tweewekelijkse column voor Binnenstebuiten (KRO-NCRV), een serie online artikelen over duurzaam leven voor de Libelle en artikelen voor De Kleur van Geld.

Duurzaam leven

HetkanWEL is een onafhankelijk platform met een duidelijke missie: zoveel mogelijk mensen inspireren tot groener, eerlijker en leuker leven. Met onze dagelijkse content geven we praktische tips, houden we je op de hoogte van duurzame trends en brengen we inspirerende verhalen van duurzame pioniers en groendoeners. Dit doen we zonder winstoogmerk, want hetkanWEL is een stichting. Omdat er wel kosten verbonden zijn aan het maken van goede content, zie je af en toe wel een advertentie of partnerblog voorbij komen. Hiervoor werken we samen met duurzame merken waar we als team achter staan.

Wil je helpen om hetkanWEL – duurzaam leven in de lucht te houden? Dat kan door:

  • ons boek en online magazines te kopen in de shop
  • via affiliate links in onze duurzame gids iets te kopen als je het echt nodig hebt (de producten zijn hierdoor niet duurder, maar wij krijgen verdienen er wel een beetje aan)
  • of door een donatie te doen

Heb je een vraag of wil je verhalen, tips en feedback met ons delen? Dat kan door ons te mailen: redactie@hetkanwel.nl. Wil je met ons samenwerken? Mail dan naar: adverteren@hetkanwel.nl

Wie zijn wij?

Wyke Potjer Hetkanwel

Wyke Potjer

Wyke Potjer runt hetkanWEL samen met Asceline Groot. Ze is al meer dan 20 jaar journalist bij landelijke radio, televisie, print en online media en is bij hetkanWEL content manager, eindredacteur en schrijver. Ze is vegan, heeft geen auto, probeert plastic uit haar leven te bannen en zoveel mogelijk biologisch, lokaal en seizoensgebonden te eten. Naast haar freelance bestaan als journalist geeft ze yogales.

Klik hier voor de verhalen van Wyke.

Asceline Groot Hetkanwel

Asceline Groot

Asceline Groot runt hetkanWEL samen met Wyke Potjer. Ze is research manager en schrijver bij hetkanWEL en onderhoudt de contacten met (potentiële) partners. Ze is specialist op het gebied van duurzame trends en ontwikkelingen en heeft een PhD aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze deed onderzoek naar de manier waarop social enterprises hun ideeën ontwikkelen.

Klik hier voor de verhalen van Asceline.

Wie werken mee aan HetkanWEL

Charlot Oudbier

Charlot Oudbier

social media, nieuwsbrief, schrijver

Carlijn

Carlijn Assink

schrijver

Lauri Van Oosterom

Lauri van Oosterom

schrijver

Sb 22 5971 Edited

Iris van Asselt

schrijver, duurzame interieurstylist

Img 20200702 093237 359 2

Kim Taverne

schrijver

Laura Marteijn Hetkanwel

Laura Marteijn

schrijver

C5Ef7Dc9 E2Ab 487C A171 A5Eccea8A3C7 Edited

Ineke van Zanten

schrijver

Moniek Schoofs

Moniek Schoofs

schrijver

Maartje Krabbe

Maartje Krabbe

schrijver

Florine 2 Edited 1 Scaled

Florine van der Does

schrijver

Rsz 1Marie

Marie van der Heijden

fotograaf

Mario 2 Edited

Mario

partnerships, duurzaam reizenspecialist