Over ons

hetkanWEL

HetkanWEL werd in 2005 opgericht door Marten van der Meulen en Matthijs Sienot. In 2018 namen Wyke Potjer en Asceline Groot het roer over. Sindsdien werd hetkanWEL drie keer verkozen tot Website van het Jaar in de categorie duurzaamheid (2019, 2020 en 2021), verscheen het boek HetkanWEL voor een groener, eerlijker en leuker leven bij uitgeverij Brandt (2020), maakten we onze eerste online magazines (2021), zijn we begonnen met het schrijven van tweewekelijkse columns voor Binnenstebuiten (KRO-NCRV) en werd het test- en opiniepanel in het leven geroepen waarmee we duurzame producten en diensten testen en groene thema’s onderzoeken.

Onze missie

HetkanWEL is een onafhankelijk platform met een duidelijke missie: zoveel mogelijk mensen inspireren tot een groener, eerlijker en leuker leven. Met onze dagelijkse content geven we praktische tips, houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, trends en innovaties en interviewen we inspirerende groendoeners, pioniers, andersdenkenden en veranderaars. We onderhouden nauw contact met onze community en horen dan ook graag van je als je vragen hebt of verhalen, tips en feedback met ons wilt delen. Je kan ons mailen via: [email protected] . Wil je met ons samenwerken? Mail dan naar: [email protected]

Steun ons

HetkanWEL is een stichting zonder winstoogmerk. We werken met een team van freelancers, die zich (bijna) belangeloos inzet om elke dag weer originele content te maken over een groener, eerlijker en leuker leven.

Wil je helpen om hetkanWEL in de lucht te houden? Dat kan door onze producten in de shop te kopen (boek, online magazines of aanraders) of door een donatie te doen. Op die manier kunnen we elke dag gratis onafhankelijke content blijven aanbieden, zoveel mogelijk groendoeners een platform bieden en mensen blijven inspireren tot een duurzame lifestyle.

Wie zijn wij?

Wyke Potjer

Wyke Potjer

Wyke Potjer is partner, content manager en schrijver bij hetkanWEL. Sinds haar studie journalistiek werkt ze fulltime voor landelijke radio, televisie, print en online media. Ze is vegan, heeft geen auto, probeert plastic uit haar leven te bannen en biologisch te eten. Naast haar freelance bestaan als journalist geeft ze yogales.

Klik hier voor de verhalen van Wyke.

Asceline Groot

Asceline Groot

Asceline Groot is partner, research manager en schrijver bij hetkanWEL en onderhoudt de contacten met (potentiële) partners. Ze is specialist op het gebied van duurzame trends en ontwikkelingen en heeft een PhD aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze deed onderzoek naar de manier waarop social enterprises hun ideeën ontwikkelen.

Klik hier voor de verhalen van Asceline.

Wie werken mee aan HetkanWEL

Charlot Oudbier

Charlot Oudbier

social media, nieuwsbrief, schrijver

Mario

partnerships, duurzaam reizenspecialist

Danaë Cosijn

webdesign & IT

Eline

Eline Veraa

data analyse, affiliate links

Sjoske

Sjoske Cornelissen

social media, schrijver

Florine van der Does

schrijver

carlijn

Carlijn Assink

schrijver

Lauri van Oosterom

Lauri van Oosterom

schrijver

Helena

Helena de Boer

schrijver

Iris van Asselt

schrijver, duurzame interieurstylist

Kim Taverne

schrijver

Laura Marteijn hetkanWEL

Laura Marteijn

schrijver

Ineke van Zanten

schrijver

Marie van der Heijden

fotograaf

Moniek Schoofs

Moniek Schoofs

schrijver

Maartje Krabbe

Maartje Krabbe

schrijver