Composteren op 2 hoog: wormen doen het werk

Mijn Compostfabriek
Mijn Compostfabriek

Door: Maartje Maas. Een bak met wormen. Niet iets waar de gemiddelde mens blij van wordt. Deze krioelende beestjes waren echter dé oplossing voor mijn composteerwensen.

Op 2 hoog in de binnenstad had ik namelijk geen achtertuin met bijbehorende composthoop of handige GFT-bak. Wel had ik ladingen oud brood, groente en plantenafval dat ik steeds met pijn in mijn hart de vuilnisbak in gooide.

De ‘wormenbak’ diende zich dus aan als een euraka-oplossing. Een plastic emmer met wormen & benodigdheden die zo online te bestellen is. Ik had het instap-model cadeau gekregen dat ik met de bijgeleverde grond, veel krantenpapier en een handjevol keukenafval omtoverde tot een waar paleis voor mijn wormen. Of paleis… meer een mini-compostfabriek.

Nu, 5 maanden later, ben ik een erg blije ‘wormenhoedster’. Er gaat elke week weer een hoop groenteafval de bak in en onze dankbare compost-arbeiders vormen dit om tot ‘wormenthee’ en compost. Een aanraader dus voor iedereen die het zonder tuin of GFT bak moet stellen. Mijn bak kwam van www.originalorganics.co.uk en heet officieel The Junior Wormery. En een laatste geruststelling: Het stinkt echt niet.

Over de schrijver

13 reacties op “Composteren op 2 hoog: wormen doen het werk”

  1. Pingback: Met deze innovaties maak je jouw keuken een stuk groener - hetkanWEL

Reacties zijn uitgeschakeld.