Concept cars om bij weg te dromen

Auto1Je lichaam als joystick, kruisingen en stoplichten passeren in de vorm van een game, en in- en exterieur dat zich aanpast aan je uiterlijk. Het zijn opzetjes van autodesigners voor Youthmobile 2030.

Youthmobile 2030 roept auto-ontwerpers in zuidelijk California op om auto’s te schetsen die de tieners van de toekomst graag zullen begeren. De designstudio’s van Audi, GM, Honda, Mazda, Nissan en Toyota namen inmiddels de challenge aan met, niet verrassend, erg futuristische concept cars. De winnaar wordt op 3 december op de LA Auto Show uitgeroepen.

Audi eOra en eSpira

Auto2

Deze auto’s maken gebruik van een op het moment opkomende technologie, namelijk hand- en lichaamsbewegingen omzetten in elektronische orders. Bij de eOra en eSpira betekent dit dat jijzelf een soort van menselijke joystick wordt.

Honda Helix

Auto3

Voor je rode haar, grote voeten en derrière, heb je ’s ochtends weer een bijpassende jurk en schoenen uit de kast getrokken. Maar het lukte je tot nog toe niet een bijpassende auto te vinden. Geen probleem voor de Honda Helix: deze auto past haar interieur en exterieur aan jouw DNA aan, dankzij speciale polymeren. En naar gelang je behoefte, is er nog meer aan de auto aan te passen. Serieus gezien heeft dit zeker veel potentie: mensen zien hun auto als verlengstuk van hun uiterlijk en persoonlijkheid.

Mazda Souga

Auto4

De elektrische Mazda Souga kun je niet alleen kopen, maar ook naar eigen smaak laten maken. Op de virtual reality site VMazda schets je het ontwerp, die daarna in een ‘custom’ productiefabriek in elkaar wordt gezet. Kosten: een prijs van 1500 euro en een maandelijks terugkerende elektriciteitsvergoeding.

Meer auto’s zijn te vinden op Idealize.nl

Over de schrijver

1 reactie op “Concept cars om bij weg te dromen”

Reacties zijn uitgeschakeld.