Connecticut wil advocaat voor dieren

Kasthor, Flickr.com
Kasthor, Flickr.com

Dieren hebben rechten en om ervoor te zorgen dat die rechten gehandhaafd worden, zouden ze ook een eigen advocaat moeten kunnen krijgen. Dat staat in een wetsontwerp dat de staat Connecticut door wil voeren. Die advocaat komt tijdens een rechtszaak op voor de belangen van het dier. Diana Urban, vertegenwoordiger van de staat Connecticut, wil hiervoor onder meer een samenwerking met het ministerie van landbouw en groepen die zich inzetten voor dieren.

Neergeschoten koeien

Urban wordt in ieder geval gesteund door scholiere Asa Palmer. Zij ontdekte in januari dat twee koeien op de boerderij van haar familie waren neergeschoten. Een van de koeien had een schotwond in haar gezicht, waardoor haar kaak helemaal los was komen te hangen. Deze koe, Angel, kon niet meer gered worden en kreeg een spuitje. Als de wet er nu al door was, had Asa een advocaat in kunnen huren voor haar koe.

Veel medestanders

Asa is niet de enige medestander; ook in de politiek zijn er veel voorstanders, waaronder Brenda Kupchick, een Republikeinse politici uit Fairfield: “Onschuldige dieren die mishandeld of zelfs vermoord worden, verdienen dezelfde rechten als onze kinderen, die ook niet voor zichzelf op kunnen komen. Geweld, wat voor soort dan ook, is onacceptabel en we moeten doen wat we kunnen om een stem te geven aan hen die niet voor zichzelf kunnen praten.”

Bron: NBC News

Lees ook:

Duits schandaal met bio-eieren

Zo ziet onze vleesindustrie eruit (video)

Paardenvleesschandaal toont duistere kant van onze vleesverslaving