Consument blijft gewoontedier, maar omzet duurzaam eten stijgt fors

PompoenenUit de Voedselbalans, een studie die is uitgevoerd door het Landbouw-Economisch Instituut in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, blijkt dat de verkoop van duurzaam voedsel vorig jaar met 30% is gestegen. Het totale marktaandeel is echter nog steeds 2,5%.
Consumenten hechten er weliswaar aan dat voedsel duurzaam is, oftewel dat de productie er van eerlijk, diervriendelijk en met respect voor het milieu is verlopen. Maar in de winkel laten ze zich vooral leiden door gewoontegedrag. Zo staan voor 85 procent van de consumenten waarden voorop die vooral het persoonlijk belang dienen, zoals gezondheid, smaak en prijs.

De omzet die met de verkoop van biologische voedselproducten werd behaald, ging met 13 procent omhoog, waarmee deze producten de helft (675 miljoen euro) van alle verkochte duurzame voedselproducten voor hun rekening namen. Van de overige omzet liet diervriendelijk geproduceerd vlees de grootste stijging zien door bijna in omzet te verdubbelen. Dat vlees heeft een keurmerk van de Dierenbescherming.

Bronnen: De Gelderlander en Trouw

Lees ook:

Zo eet je gezond en lekker
Quiz: wat weet jij van gezond eten?

Over de schrijver

2 reacties op “Consument blijft gewoontedier, maar omzet duurzaam eten stijgt fors”

Reacties zijn uitgeschakeld.