Consument wil CO2-arme producten

Bron: Roel1943 (Flickr.com)

Recent onderzoek, uitgevoerd door Carbon Trust, heeft aangetoond dat de vraag van de consument naar een lager koolstofgehalte van producten en diensten groeit, ondanks de financiële crisis. Ook realiseren steeds meer mensen zich dat hun koopgedrag effect heeft op de uitstoot van CO2. Als gevolg daarvan zijn steeds meer mensen bereid om hun koopgedrag te veranderen. In ruil daarvoor zijn steeds meer bedrijven zich bewust van hun impact op het mileu en proberen dit te verminderen.

Loyaliteit
Uit de cijfers van Carbon Trust blijkt dat 45% van de klanten bereid zou zijn om te stoppen met het kopen van een favoriete merk, als blijkt dat een bedrijf weigert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn CO2-uitstoot. Het trouw zijn aan één merk staat sowiezo onder druk: 56% van de mensen zou loyaler zijn aan een merk wanneer overduidelijk is dat een bedrijf maatregelen neemt om zijn voetafdruk te verminderen.

CO-gelabelde producten
Conclusie is dus dat bedrijven hen helpen om milieubewuste keuzes te kunnen maken en hun persoonlijke ecologische voetafdruk te verminderen als ze gaan winkelen. Door deze vraag is er ruimte voor een nieuwe markt met CO-gelabelde producten. Een op de vijf mensen zou kiezen voor dergelijke producten ten opzichte van niet-gelabelde producten. Zelfs als ze meer kosten.

Bron: guardian.co.uk

Lees ook:
Roomboter: lekker dik!
De 5 groenste vliegmaatschappijen
Mobiele telefoon toch niet kankerverwekkend

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020