Controleren wie je huis binnenkomt met slimme sloten

Bron: Slotenmaker Den Haag
Bron: Slotenmaker Den Haag
Huidige sloten met sleutels hebben verschillende zwakheden en kunnen op meerdere punten verbeterd worden. Zo zijn cilindersloten niet altijd zo veilig als mensen denken. Met behulp van inbraakmethodes als kerntrekken en klopsleutel kunnen inbrekers binnen een paar seconden bij je binnen in huis staan. Daarbij is een probleem wanneer je niet goed op je sleutels let dat vreemden je huis binnen kunnen komen zonder dat je dit doorhebt. Op dit punt is nog een hoop verbetering mogelijk. Zo zou het bijvoorbeeld beter zijn wanneer je kunt controleren wie wanneer je woning binnenkomt. Volgens de slotenmaker Den Haag kan dit op de volgende manieren.

Binnenkomst registreren met slimme sloten

Op dit moment zijn er sloten op de markt die verbonden kunnen worden met het internet via een Wi-Fi verbinding. Deze slimme sloten krijgen hierdoor allerlei extra mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld de sloten van afstand bedienen. Een andere mogelijkheid is dat je precies kan bijhouden wie op welk moment het slot ontgrendelt en de woning binnenkomt. Hiervan kan namelijk op een computer een uitgebreid logboek van ingezien worden. Om dit te bewerkstelligen maken slimme sloten geen gebruik meer van de traditionele sleutels zoals we nu gebruiken om cilindersloten te openen. Dit zorgt er ook voor dat de veelgebruikte inbraakmethodes niet meer toegepast kunnen worden. Iedere bewoner van het huis krijgt bij deze sloten een unieke manier om binnen te komen en hierdoor kan je controleren wie je huis binnenkomt.

Verschillende manieren om binnen te komen

Slimme sloten kan je op verschillende manieren openen. Dit kan bijvoorbeeld met een digitale sleutel, een magneetsleutel of een pincode. Met een digitale sleutel of magneetsleutel kan het systeem zeer makkelijk registreren wie de woning binnenkomt doordat iedere bewoner een unieke sleutel krijgt. Ook verschillende pincodes kunnen aan bewoners gegeven worden om hetzelfde doel te realiseren. Een groot voordeel van deze manier van sloten openen is dat ook net zo makkelijk de toegang ontzegd kan worden aan een bepaalde sleutel of pincode. De registratie is niet alleen handig om te controleren of kwaadwillende personen je woning binnenkomen. Het stelt je bovendien in staat om bijvoorbeeld in de gaten te houden wanneer je kinderen thuiskomen.

Foto van gezicht nemen bij binnenkomst

De controle wie je woning binnenkomt kan nog een stapje verder gaan, volgens de slotenmaker Den Haag, met de allernieuwste slimme sloten. Je kunt nu namelijk ook sloten kopen die een foto maken wanneer een slot geopend wordt. Zo kan je op de computer nadien niet alleen terugkijken welke sleutel of pincode is gebruikt om de woning binnen te komen, maar kan je hier ook een foto bij bekijken van de bewuste persoon. Wanneer een sleutel of pincode zonder toestemming door een vreemde wordt gebruikt kan dit van pas komen bij de opsporing van de inbreker.

Over de schrijver

3 gedachten over “Controleren wie je huis binnenkomt met slimme sloten”

  1. Wat een geavanceerde technieken tegenwoordig! Met name het slot die een foto maakt van de persoon die binnenkomt. Ik zou graag zo’n slot aanschaffen als ik in een buurt woon waar weinig mensen zicht hebben op mijn huis. Wanneer ik ooit verhuis ga ik mij eens verdiepen in alle opties. Op dit moment heb ik een slot die wel registreert welke personen er binnen komen, door gepersonaliseerde sleutels.

Reacties zijn gesloten.