Copenhagen Wheel kan revolutie in fietsland veroorzaken

Copenhagen Wheel
Copenhagen Wheel

Deze nieuwe uitvinding zou wel eens een revolutie in het verkeer kunnen veroorzaken: het Copenhagen Wheel. Vervang je achterwiel door dit wiel en heuvels lijken plat. Je lacht om tegenwind.
Wetenschappers bij MIT werkten de afgelopen jaren samen met de stad Kopenhagen aan deze innovatie. In Kopenhagen wordt al veel gefietst, maar met dit wiel zal dat alleen maar toenemen.
Het Copenhagen Wheel slaat je energie op als je bergaf rijdt of als je inhoudt, maar geeft je extra energie als je deze juist nodig hebt. Een beetje als een elektrische fiets. Daarmee neemt het een belangrijke reden weg voor mensen om de fiets te laten staan. Fietsen wordt een stuk minder vermoeiend. Bezweet aankomen op je werk hoeft niet meer. Dit filmpje legt uit hoe het werkt.
@Frissewind schrijft zijn blogs op persoonlijke titel. Als kandidaat raadslid van D66 met een groen hart vindt hij het bevorderen van fietsen erg belangrijk. Volg @frissewind ook op Twitter.

Over de schrijver

3 reacties op “Copenhagen Wheel kan revolutie in fietsland veroorzaken”

  1. hoe betrouwbaar is het wiel en overige elektrische onderdelen.
    Ik weet wat elektra doet in het natte en koude nederland, vaak problemen en storingen.

  2. Nederland heeft geen heuvels, wel wind. De vraag is: wat gebeurt er als je tegenwind hebt op de heenweg? Zit er dan nog energie in je wiel van de vorige dag?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020