Billboard blijkt echte duiventrekker

Mercedes Vito Billboard

Met buitenreclame kun je een hoop kanten op. Zo lieten wij al eens de recyclebakken voor de VW Polo zien, deze maand kunnen we daar twee voorbeelden aan toevoegen.

Mercedes gaf een billboard op de Stadhouderskade in Amsterdam een extra functie als voederplek voor de lokale duiven. Hiermee werd benadrukt dat het specifiek aangedreven model bestelbus milieuvriendelijker is dan veel van de alternatieve modellen.

Emirates Airlines Billboard

Via Futuras werden wij gewezen op een campagnes voor Emirates Airlines, waarbij er (ergens in) Zuid-Afrika een heuse verticale tuin werd gecreëerd, die tevens – of voornamelijk – fungeerde als billboard. Hoewel Emirates op haar site veel te vertellen heeft over haar environmental leadership, blijft het billboard voornamelijk een mooie techniek. De link tussen een tuin en een luchtvaartmaatschappij is wellicht wat vergezocht(?).

Wanneer we het dan toch over groene buitenreclame hebben, dan halen we voor de aardigheid een campagne uit de oude doos: een als virale video bedoeld stukje Guerilla Gardening van adidas Grün.  Wat is er eigenlijk ooit gebeurd met die groene kledinglijn?

Over de schrijver