Een creatieve broedplaats: hoe werkt dat eigenlijk?

Afbeelding: Impact Hub Amsterdam
Afbeelding: Impact Hub Amsterdam

In de meeste grote steden vind je er een of meer: een creatieve broedplaats. Soms verscholen achter een doodnormale voordeur, soms recht voor je raap in een oud subtropisch zwembad. We duiken met alle liefde in de wereld van deze bijzondere initiatieven en plekken. Omdat ze borrelen van inspiratie, omdat ze bewijzen dat 1+1 meer dan 2 kan zijn en omdat ze de wereld een stukje mooier maken.
“Door een werkplek te delen in een creatieve broedplaats doe je een aanspraak op vriendelijkheid, vertrouwen en wederzijdse waardering.”, vertelt Christofer G. Franzen van Hoffice. “ Als een gemeenschap dit begrijpt dan groeit het sociale kapitaal. Dat geeft mensen kracht en vertrouwen om nieuwe werkwijzen te onderzoeken en verbindingen te leggen. Er ontstaat een plek waar mensen elkaar helpen, inspireren en motiveren om hun dromen te realiseren.”

Een aantal voorbeelden

In ons land zijn er tal van creatieve broedplaatsen te vinden. Een aantal mooie voorbeelden zijn:
Impact Hub Amsterdam
Impact Hub Amsterdam wil een sociale impact maken door sociaal en duurzaam ondernemers te laten groeien en hen daar de juiste middelen voor aan te bieden. In de Westergasfabriek bieden ze een gemeenschap, flexibele werkplek, kantoorfaciliteiten, vergaderruimtes en een wereldwijd netwerk van meer dan 81 locaties waar meer dan 15.000 pioniers dagelijks werken, vergaderen, brainstormen, netwerken en elkaar inspireren. Je kunt er voor een bepaald bedrag per uur, dag of maand komen werken.
Daarnaast kan je er deel nemen aan evenementen, lezingen en workshops. Je betaalt na dan afloop wat het jou waard was.
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020