Creatieve ondernemers krijgen de ruimte in Drenthe

Into Nature Kunstexpositie Drenthe
Op allerlei plekken in ons land wordt enthousiast getimmerd aan de wereld van morgen. Van universiteitsgebouwen tot duurzame start-ups, van gemeentes tot culturele hotspots. Om een overzicht te krijgen van al die mooie ontwikkelingen maken we een 12-delige serie, waarin elke keer een andere provincie in de schijnwerpers staat. Vandaag het zevende deel: Drenthe
In deze provincie bruist het van de culturele hotspots. Voor deze zomer selecteerden we drie prachtplekken en festivals waar je zeker eens een kijkje moet nemen:
Into Nature is een bijzondere kunstexpeditie in de Drentse natuur. Van 2 juli t/m 18 september kom je verschillende kunstwerken tegen van 35 kunstenaars. Drie maanden lang kan je op ontdekkingstocht gaan langs 17 culturele locaties uitgestrekt van Assen tot aan de grens van Groningen. Per fiets, te voet of vanuit de lucht.
De eerste twee Ondernemers Fabrieken Drenthe in Assen en Emmen ondersteunen de ontwikkeling van ambitieuze ondernemers. In elke fabriek is er ruimte voor ongeveer 12 starters om hun startup zo succesvol mogelijk te maken. Zo is er naast een dynamische gezamenlijke ruimte genoeg plek voor inspiratie, netwerken, coaching en meer moois.
Growing Workplace in Emmen is een inspirerende werkomgeving waar ondernemende mensen elkaar ontmoeten. Door kruisbestuiving tussen allerlei disciplines zijn er al een aantal nieuwe bedrijven, samenwerkingen en nieuwe initiatieven ontstaan.
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver