Crowd Effect kan bijna beginnen met de aanpak van pesten

Foto: Crowd Effect
Foto: Crowd Effect
hetkanWellers denken graag in oplossingen. Maar hoe zou jij pesten, eenzaamheid of onverschilligheid oplossen? Voor sommige problemen is niet zomaar een oplossing te vinden. Daarom is er binnenkort het nieuwe platform: Crowd Effect. Het Crowd Effect Team, Anja Cheriakova en Elisa van Dam, hebben een groot vertrouwen in de capaciteit van mensen om oplossingen te bedenken. Vandaar hun idee om zoveel mogelijk mensen samen te laten denken in oplossingen voor maatschappelijke problemen op een speciaal platform.
Daarvoor werkt Crowd Effect eerst aan Het Grote Problemen Boek. Dit is een unieke verzameling openhartige verhalen in een orgineel jasje. Problemen die iets persoonlijks vertellen, maar ons allemaal aangaan. Verhalen over hoe wij onze maatschappij zien en wat wij met elkaar zouden willen veranderen.  Denk aan duurzaamheid, individualisering, eenzaamheid of onverschilligheid. Hier kun je voorbeelden zien.
Als vervolg op dit boek ontwikkelt Crowd Effect een online platform waar de oplossingen voor de verzamelde problemen worden samengebracht. Crowd Effect wil zoveel mogelijk mensen prikkelen om via het platform oplossingen aan te dragen. Die oplossingen zet de organisatie om in concrete acties. Zo kan iemand die eenzaam is in verbinding worden gebracht met een maatjesproject of een geheel nieuw idee uitwerken tot een project.
Om het Grote Problemen Boek en het oplossingenplatform mogelijk te maken is Crowd Effect een crowd funding project gestart. Er is al 11,6 duizend euro opgehaald van de benodigde 13.000 euro. De organisatie heeft nu nog 5 dagen om de resterende 1400 euro op te halen. Met het geld worden 1000 boeken gedrukt op duurzaam chloorvrij cocoon papier, wat 638 kilo hout bespaart. Daarnaast kan hiermee het oplossingenplatform worden gelanceerd. 
Je kunt Crowd Effect hier steunen.

Over de schrijver

3 reacties op “Crowd Effect kan bijna beginnen met de aanpak van pesten”

  1. Ondertussen hebben we nu nog maar twee dagen te gaan! Ruime 100 investeerders hebben al meer dan 12.000 euro opgehaald. Dat is natuurlijk fantastisch, maar we komen nog een paar honderd euro te kort. Zou je dit bericht ajb willen delen via Facebook & Twitter? Op die manier kun je ook bijdragen. Alvast bedankt!

Reacties zijn uitgeschakeld.