Crowdfunders financieren nieuwe zorgverzekeraar

Aangepast Anno12Zorgverzekeraar Anno12 wil op een originele manier aan geld komen: door middel van crowdfunding probeert de stichting genoeg geld bij elkaar te rapen om een vergunning aan te vragen. Ook op een andere manier is Anno12 opmerkelijk: mensen kunnen lid worden van de zorgverzekeraar en mede de koers van de organisatie te bepalen.
Lees ook
Plant-e World: Energie uit je kamerplant
Crowdfunding voor blije varkens in de buitenlucht
Zelf geld verdienen met wind
Op crowdfundingsplatform CrowdAboutNow investeerden particulieren al €340.000 in Anno12. Dat is nog niet voldoende om te beginnen, maar wel een aardige start voor de zorgverzekeraar. Anno12 moet in totaal 3,2 miljoen euro bij elkaar zien te rapen om een vergunning te mogen aanvragen. Een groot deel van dit bedrag is ook al op andere manieren binnen gekomen.
Op twee manieren kun je Anno12 steunen: (1) Door het aanschaffen van een aandeel. Hierdoor wordt je mede-oprichter. Dit kost minimaal €500. (2) Ook kun je alvast een ledencertificaat aanschaffen. Hiermee geef je aan dat je lid wilt worden. Dit certificaat geeft recht op premiekorting, en wordt teruggestort zodra je geen lid meer wilt zijn. Kosten: €850
Bron: Crowdaboutnow

Over de schrijver