Crowdfunding campagne hetkanWel schiet uit de startblokken

Matthijs Sienot En Marten Van Der Meulen
Matthijs Sienot En Marten Van Der Meulen

De crowdfunding campagne voor onze website is flitsend gestart. Na 4 dagen is al 82% van de doelstelling (€10.000) behaald. Kennelijk is de behoefte aan optimistisch nieuws voor een groene economie sterk, ook tijdens de crisis. Met deze crowdfunding campagne halen we geld op om te groeien naar 100.000 bezoekers (nu 70.000) en 25.000 Facebook fans (nu 16.000). Want veel groene druppels maken samen een groene golf.
hetkanWel.nl is binnen enkele jaren uitgegroeid tot één van de best bezochte groene websites. Uitgever Matthijs Sienot: “Onze bezoekers hebben, net als wij, genoeg van fijnstof, plofkippen en plastic soep in de oceaan. Maar ze houden van bijenhotels, gezinsauto’s op zonne-energie en de fair phone. Ze zoeken oplossingen voor een groener, eerlijker en leuker leven. Daarom laten wij op hetkanWel.nl zien hoe je zelf kunt bijdragen aan een duurzame wereld.”
Met het geld wil hetkanWel meer mensen bereiken via zoekmachines en sociale media. Ook wordt de inhoud verbeterd van dossiers over onderwerpen als zonnepanelen, energie besparen, duurzame mode en eten. Bovendien wordt de content beter geschikt gemaakt voor smartphones en tablets, bijvoorbeeld met een app. Zo wil de website nog meer mensen inspireren tot een groener, eerlijker en leuker leven.
Hoofdredacteur Marten van der Meulen: “Waarom zou je accepteren dat de bij uitsterft? Of dat zeehonden stikken in onze plastic tasjes? We hebben de zon. We hebben de wind. En we geloven in de creatieve kracht van mensen. Hierin zijn we bij hetkanWel nog nooit teleurgesteld. Elke dag vinden we genoeg materiaal om te schrijven over inspirerende groene oplossingen.”
ASN Bank en de Betere Wereld hebben hetkanWel voorgedragen voor deze crowdfunding campagne op CrowdAboutNow. Mensen kunnen de actie al steunen vanaf €25,-. Ze krijgen voor hun ‘durfinvestering’ 10% rendement in 2 jaar.

Over de schrijver

1 gedachte over “Crowdfunding campagne hetkanWel schiet uit de startblokken”

Reacties zijn gesloten.