Crowdfunding van de Windcentrale doorbreekt grens van 15 miljoen euro

`Windmolens aan het Grevelingenmaar bij Herkingen. Foto: wikimedia commonsDe vraag naar het zelf opwekken van duurzame stroom via een “stukje” windmolen, genaamd Winddelen, gaat onverminderd door. Vandaag heeft aanbieder de Windcentrale twee nieuwe mijlpalen bereikt: de grens van €15 miljoen aan geïnvesteerd geld via particulieren wordt overschreden, en tegelijk die van 15.000 deelnemende huishoudens.  

“Binnen 48 uur is het ons gelukt om alweer de negende windmolen te verkopen. De 5.512 zogeheten Winddelen van molen ‘De Vier Winden’ vliegen de deur uit. We verwachten dat de winddelen vanavond zijn uitverkocht”, aldus Johan Blom, mede-directeur van de Windcentrale.

Samen verzamelden de nieuwe Winddelers binnen twee dagen €1,1 miljoen. Dit betekent dat inmiddels meer dan 15.000 huishoudens geheel zelfstandig voorzien in hun eigen groene stroom. Daarmee komt het bedrag dat met winddelen binnen twee jaar is opgehaald op €15,6 miljoen.

Wachtlijsten voor windmolens
De interesse voor Winddelen blijft groot. Deelnemers geven aan dat de combinatie van “goed voor het milieu en goed voor de portemonnee” Winddelen erg interessant maken. De betrokkenheid van de deelnemers is ook bijzonder hoog. Dagelijks bekijken duizenden mensen via de Windcentrale App op hun telefoon hoe hard hun eigen molen op dat moment draait.  Daar komt bij dat de Windcentrale het aanschaffen en verrekenen zo eenvoudig heeft gemaakt dat het in een handomdraai geregeld is.  
Door de enorme interesse moet de Windcentrale met wachtlijsten werken. Johan Blom: “We zijn nu continu op zoek naar nieuwe windmolens die we kunnen kopen zodat geïnteresseerden minder lang hoeven te wachten op hun Winddelen.”

5% Nederlandse huishoudens aan de winddelen
De Windcentrale is opgericht in 2010 met als doel om de transitie naar duurzame energie in Nederland te versnellen. Door mede-eigenaar te worden van een windmolen kan iedereen profiteren van de voordelen van windenergie. De Windcentrale wil uiteindelijk minimaal 1 op de 20 huishoudens in Nederland zelf energie laten opwekken via Winddelen. Johan Blom: “Wij geloven dat dat het beste werkt als mensen echt betrokken zijn door het mogelijk te maken op een leuke manier zelf te voorzien in hun eigen groene stroom.”

Over de schrijver

1 reactie op “Crowdfunding van de Windcentrale doorbreekt grens van 15 miljoen euro”

  1. Pingback: Nieuwsbrief 2014 nr. 18 |

Reacties zijn uitgeschakeld.