Crowdfunding voor blije varkens in de buitenlucht

Foto: Buitengewone Varkens, Facebook
Foto: Buitengewone Varkens, Facebook
Varkens die op een natuurlijke manier in een bos leven — eigenlijk heel gewoon, maar in Nederland best bijzonder. Het concept “buitengewone varkens” moet een goed leven voor varkens dichterbij brengen. Voor €100 doe je mee als investeerder in het project.
De Buitengewone Varkens leven hun hele leven buiten op een akker of in een bos in een familiegroep. Zo hebben ze de ruimte voor hun natuurlijke gedrag. Ze slapen in een hut met stro. Verschillende boeren doen mee aan het project.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Varkens en koeien leven midden in Rotterdam
Eerste vegetarische snackbar opent in Den Haag
Je kunt er nu ook in investeren: voor €100 krijg je €150 aan vleesproducten terug, zoals droge worst en chorizo. Er hebben zich al 1.500 aangemeld als investeerder, de organisatie hoopt in totaal 200.000 euro bij elkaar te sprokkelen.
Buitengewone Varkens is niet alleen beter voor varkens: ook boeren varen er wel bij. Die krijgen een eerlijke prijs voor hun inspanningen. Van de website: “Onze boeren bieden we een goede boterham. We betalen ze een eerlijke prijs voor het voer dat ze telen en het werk dat ze verrichten. Als er winst in de keten overblijft, delen ze daar in mee.”
En de consument? Die wint ook, omdat er verschillende tussenschakels worden overgeslagen. De prijs zal hoger liggen dan voor een kiloknaller, maar daar krijg je wel exclusief en eerlijk vlees voor terug.
Dit zijn gespeende varkens die een dag en een nacht in een hok hebben gezeten om aan elkaar te wennen. Ze komen net buiten.

Bron: Buitengewone Varkens

Over de schrijver