Duurzaam beleggen met crowdfunding

Photos By Mavis - Flickr.com
Photos By Mavis – Flickr.com

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om hun geld te investeren in een crowdfundingsproject. Dit is een alternatieve wijze om een project te financieren, een manier van sociaal lenen en investeren. Crowdfunding is een mooie manier om geld op te halen voor nieuwe projecten, zonder tussenkomst van banken of andere financiële intermediairs. Dit zorgt tevens voor rechtstreeks contact tussen investeerder en projecteigenaar/ ondernemer.
Hoewel crowdfunding overal voor gebruikt kan worden, bijvoorbeeld het financieren van een musical of het ontwikkelen van een computerspel, zijn er ook veel crowdfundingsprojecten gericht op het verbeteren van de planeet. Deze projecten zijn milieuvriendelijk of hebben een sociaal-maatschappelijke meerwaarde.
Wil je jouw geld duurzaam beleggen? Overweeg dan eens investeerder te worden via crowdfunding. Alles over deze manier van groen investeren lees je in ons Dossier Crowdfunding.
Deze pagina is onderdeel van een groter dossier Duurzaam sparen & Beleggen. Ontdek hier hoe je gemakkelijk overstapt naar een (groene) spaarrekening, wat de voordelen van een groenfonds zijn, welke banken het duurzaamst zijn en meer.