Crowdfunding Zelfstroom voor verhuur zonnepanelen

Crowdfunding Zelfstroom
Crowdfunding Zelfstroom, Foto: Website Zelfstroom
De nieuwe energieleverancier Zelfstroom en Stichting Greencrowd werken samen om te voldoen aan de groeiende vraag naar de verhuur van zonnepanelen. Particulieren zonder eigen of geschikt dak kunnen via een investering een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving en tegelijkertijd zelf gebruikmaken van de groene energie van Zelfstroom.

Crowdfunding sluit aan bij de groeiende behoefte naar meer transparantie en zelfvoorziening. Het voordeel van crowdfunding is dat ‘funders’ een hoger rendement krijgen (4%) dan bij een spaarrekening en dat iedereen weet waaraan het geïnvesteerde geld wordt besteed. Op die wijze worden dure banken overbodig gemaakt en helpen consumenten elkaar op weg naar een betere wereld. Zelfstroom heeft als proef de eerste tranche van €80.000,- op het crowdfundingplatform van Greencrowd geplaatst ter financiering en verhuur van 20 tot 25 zonne-energiesystemen. Investeren kan vanaf €250,-. Indien dit project aanslaat, zal Zelfstroom meer projecten plaatsen gezien de grote vraag naar ‘huurpanelen’.

Zelfstroom stimuleert consumenten om zelfvoorzienend te worden in hun energiebehoefte door zelf stroom op te wekken met zonnepanelen op het eigen dak. Particulieren kunnen moderne, zwarte designpanelen bij Zelfstroom kopen, maar ook huren. In dat laatste geval hoeven zij vooraf geen hoge investering te doen om zelf 100% groene stroom op te wekken en direct te besparen op de energierekening. Daarmee wordt het zelf maken van stroom voor iedereen toegankelijk.

Stichting Greencrowd

Voor dit initiatief werkt Zelfstroom samen met het crowdfundingplatform Greencrowd. Stichting Greencrowd is opgericht om te komen tot een versnelling in de realisatie van duurzame-energie-projecten. Dit doet Greencrowd door burgers financieel te betrekken bij duurzame-energie-projecten binnen hun eigen leefomgeving.

De gezamenlijke missie is om de transitie naar een duurzamere samenleving te versnellen.

Greencrowd heeft géén winstoogmerk. De stichting bewaakt de belangen van de crowdfunders en ziet erop toe dat alles netjes verloopt. Stichting Greencrowd is sinds 4 februari 2014 in het bezit van een door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) verleende ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden.

Wie het crowdfundingproject steunt, ontvangt desgewenst tien jaar lang de groene energie en gas van Zelfstroom tegen kostprijs. Daarbij ontvangt de investeerder een rendement van 4% op zijn inleg. De looptijd van de investering, die annuïtair wordt afgelost, is tien jaar.

Meedoen aan de crowdfunding voor Zelfstroom.

Over de schrijver