Crowdfundingactie voor zonnepanelen op D66-hoofdkantoor

Zonnepanelen Op D66-Hoofdkantoor
Zonnepanelen Op D66-Hoofdkantoor

D66-leden van de thema-afdeling D66Duurzaam zijn een crowdfundingcampagne begonnen voor zonnepanelen op het dak van het D66-hoofdkantoor.
Ze willen hun partij daarmee bedanken voor de afspraken over vergroening in het begrotingsakkoord 2014, maar D66 ook aansporen om door te gaan met het agenderen van duurzaamheid als belangrijk politiek thema.
De initiatiefnemers van de actie claimen dat D66 hiermee de eerste politieke partij wordt met zonnepanelen op het hoofdkantoor. Het dak van het hoofdkantoor is geschikt voor 7 zonnepanelen. De ecologische impact hiervan is 87344 gereduceerde autokilometers en 20962 kilo minder CO2.
Deze impact is natuurlijk niet hoog, maar de voorzitter van D66Duurzaam, Pier Vellinga, benadrukt dat het om een symbolische actie gaat: “We willen laten zien dat onze partij de toekomst zonnig in ziet. We kiezen voluit voor duurzame energie, omdat dit niet alleen belangrijk is voor schone lucht en lokale werkgelegenheid, maar ook voor de toekomst van onze kinderen, omdat klimaatverandering beperkt wordt.”
D66Duurzaam maakt voor deze actie gebruik van het platform ‘Doneer de Zon’, dat via crowdfunding zonnepanelen bereikbaar wil maken voor scholen, sportverenigingen, goede doelen en andere non-profit organisaties. Basisschool Neptunus uit Amsterdam haalde via deze website bijvoorbeeld al 12 zonnepanelen op.
Na 1 dag staat de teller voor D66Duurzaam op €615,-, ruim 15% van het benodigde crowdfundingsdoel van €3849,-.

Over de schrijver