Vergroot je libido met deze voedingsmiddelen

Elke keer dat je eet, geeft dat je een mogelijkheid om je gezondheid te versterken als je tenminste vooral onbewerkt en biologisch voedsel eet. Bepaalde voedingsmiddelen zijn daarbij extra goed voor je libido. Het schijnt dat een goed seksleven je afweer versterkt en je weerstand verbetert. Omdat er bij seks endorfine vrijkomt werkt het ontspannend en ontstressend. Dus eet je gezond en duik samen het bed in!
1. Eidooiers van biologische teelt bevatten veel vitamine B12, een vitamine direct verbonden met de productie van serotonine, een ‘gelukshormoon’ dat direct de libido beïnvloedt. Voor de heren is het goed te weten dat in eieren ook L-arginine zit, een stof die gebruikt wordt tegen erectiestoornissen.
2. Asperge is een van de rijkste plantaardige bronnen van foliumzuur. Foliumzuur stimuleert de verwerking van stikstofoxide, alweer verbonden met goede erectiele prestaties. Dus de oude volkswijsheid dat asperges goed zijn voor de liefde, is niet ver bezijden de waarheid.
3. Gember is een van de beste middelen tegen autoziekte of misselijkheid in de ochtend, maar ook staat het al eeuwen bekend als liefdesmiddel omdat het de bloedtoevoer naar de erogene zones stimuleert.
4. Selderij zit barstensvol androstenon en androstenol, twee stoffen die ogenblikkelijk na inname naar de neus van de man reizen, en zijn libido opjagen en hem geuren en signalen doet afscheiden die aangenaam zijn voor de andere sekse. Gevaarlijk wordt het niet, want selderij bevat tegelijkertijd ftalides, stoffen die de spieren rond de vaatwanden ontspannen, zodat de bloeddruk niet tot onaanvaardbare hoogtes stijgt.
5. Rode pepers winden niet alleen je smaakpapillen op, ze versnellen ook de hartslag en kunnen je handpalmen zweterig maken. De endorfineboost die rode pepers veroorzaken, of beter gezegd, de werkzame stof capsacaïne, is niet geheel ten onrechte vergeleken met de kick die mensen ervaren tijdens een orgasme.
6. Knoflook. Dit ziektewerende supervoedsel kan je ‘heet’ maken omdat het de bloedtoevoer naar alle delen van je lichaam stimuleert, en dat schept een verwarmend effect. Het zijn de zwavelverbindingen in de knoflook die dat doen. Bang voor een slechte adem? Kauw een steeltje venkel, daarin zit anethol, een stof die dit soort onplezierige luchtjes heerlijk neutraliseert.
7. Pompoen en lavendel. Vreemd genoeg veroorzaakt de combinatie van deze twee geuren bij mannen een ‘opleving’ van 44 %, en ook bij vrouwen van 12 %. Koop geen synthetische geurtjes, die bevatten vaak gifstoffen, zoals benzeen. Gifstoffen in geuren kunnen leiden tot obesitas en diabetes. Gooi pompoen in de oven en hang lavendeltakjes in de kamer.
8. Vijgen zorgen voor een gezonde zuurgraad in het lichaam, en helpt dus ziektekiemen af te weren. Ze bevatten heel veel magnesium, en dit mineraal heeft je lichaam nodig om ‘sekshormonen’ aan te maken. De oude Grieken en Romeinen waren er dol op.
9. Bonen en linzen. Zitten vol B-vitamines en ijzer, die de gezondheid van je neurotransmitters in stand houden. Deze stoffen stimuleren vooral ook de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ serotonine. Dit zorgt voor een goede stemming, eetlust, en ook zin in seks.
10. Chocolade bevat fenylethylamide, dat dezelfde stemmingsverhogende endorfinen doet afscheiden als tijdens seks. Geen wonder dat mensen het graag cadeau geven op Valentijnsdag. Een blokje pure chocola per dag kan de zin in seks al doen toenemen. In chocola zit ook arginine dat het stikstofoxidepeil in het lichaam verhoogt. Viagra doet hetzelfde. Neem biologische chocola om te voorkomen dat je gelijk ook de pesticiden binnen krijgt die normaal gesproken bij de cacaoteelt worden gebruikt.
11. Oesters zitten tjokvol zink, en zink is een vitaal ingrediënt bij de productie van testosteron. Testosteron stimuleert zowel bij vrouwen als bij mannen de libido. Oesters zijn ook ecologisch zeer nuttige dieren; wilde oesterkolonies maken kustwanden steviger en gaan zo erosie tegen tijdens stormen.
Bron: Rodale
 

Over de schrijver