Daar is-ie dan eindelijk: de gezonde trekmuur

Je vindt het op bijna elke hoek van de straat: een muur waar je een lekker kroketje of een kaassoufflé uit kan trekken. Lekker, af en toe een vette hap. Maar waarom kun je op diezelfde hoek van de straat niet ook kiezen voor een gezonde variant? Dat dacht onderneemster en vegetarisch chef Anouk Snelders (26) ook. Binnenkort opent in Amsterdam de Health Food Wall: een gezonde trekmuur.
Anouk studeerde Voeding en Diëtiek en werkte als chef bij meerdere restaurants, maar haar idee voor een gezonde trekmuur bleef knagen. Ze ontwikkelde een plan voor een lunchroom mét gezonde trekmuur. Eind augustus gaat Anouk dan eindelijk van start in Amsterdam. In de muur is plek voor zes maaltijden: vier grote maaltijden en twee salades. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een bietenburger of zoete aardappel-, couscous-, en quinoasalade.

Vegetarisch en veganistisch

In tegenstelling tot de trekmuren van Febo, zijn dit koude maaltijden. Alles is vegetarisch, de meesten ook veganistisch en je kunt ook kiezen voor een aantal glutenvrije snacks. De prijzen zijn uiteraard wel iets hoger dan een simpele kroket, je krijgt een gezonde maaltijd voor 7 tot 9 euro. De verpakkingen zijn allemaal van bio-afbreekbaar materiaal.

Toekomst

Anouk gaat eerst haar lunchroom en trekmuur openen in Amsterdam, maar ze hoopt dat de trekmuur straks ook een plekje krijgt bij bedrijven en op stations.

Gezonde snackbar

Natuurlijk wil je wel eens in de zoveel tijd kunnen genieten van een lekkere vette hap. Ik geef je geen ongelijk. Maar kies dan wel voor een snack die afkomstig is van een biologische snackbar! Want het is toch veel leuker om een hap te kunnen nemen uit een biologische snack? We hebben de biologische snackbars die wij kennen voor je op een rijtje gezet.
Wat vind jij van het idee voor een gezonde trekmuur? 

Over de schrijver