Dalmatiër adopteert gespikkeld lammetje

Ap
Ap

Een gespikkeld lammetje in Australië is liefdevol geadopteerd door een dalmatiër, nadat het lammetje door zijn moeder in de steek gelaten was. De hond, die zelf geen kleintjes heeft, doet er alles aan om het het lammetje naar de zin te maken. Zo maakt ze het de hele dag door schoon en likt ze het diertje. En het lammetje vindt het allemaal prima.

Surrogaat
Volgens Dr. Kersti Seksel, specialist in het gedrag van dieren en auteur van diverse boeken over dat onderwerp, is het niet vreemd dat de hond het lammetje heeft geadopteerd. Hij geeft aan dat honden wel vaker andere dieren verzorgen. Zo nam  een golden retriever de zorg voor drie kleine witte tijgers op zich en zorgde een Franse bulldog voor maar liefst zes kleine everzwijntjes.
Bijzonder
Toch noemt eigenaar John Bolton het een ‘bijzondere vereniging’. Het komt niet vaak voor dat een lammetje gespikkeld geboren wordt en de kans dat dit gebeurt op een boerderij waar dalmatiërs wonen, is natuurlijk nog kleiner. “We weten niet echt hoe we dit moeten noemen, een ‘schaapmatiër’ of een ‘Dal-dorper’ of iets dergelijks, maar weet je, ik hoop dat ik nooit zo oud word dat ik geen goed gevoel meer krijg van het zien van dit soort dingen.”
Bron: Huffington Post
Lees ook:
4 verrassende manieren om gelukkiger te worden
Ga voor 100% groen
5 tips om te stoppen met uitstellen