5.000 mensen krijgen een gratis lunch tegen voedselverspilling

Foto: J Bloom, Flickr
Foto: J Bloom, Flickr
Zaterdag 29 juni organiseert Damn Food Waste een gigantische gratis lunch voor 5.000 mensen op het Museumplein in Amsterdam. De lunch is gemaakt van vers voedsel dat anders ons bord niet gehaald had, omdat het weggegooid zou worden.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Schokkend: zo ziet een supermarkt eruit als er geen bijen meer zijn
Zo voorkom je dat 40% van je boodschappen in de prullenbak eindigt
Want in Nederland wordt ongeveer een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Damn Food Waste wil met de laten zien hoeveel goed en lekker eten er dagelijks in de vuilnisbak verdwijnt en wat jij er aan kunt doen.
[adrotate banner=”11″]
Voedselverspilling is volgens Damn Food Waste een groot probleem: “In ieders vuilnisbak belandt nog te veel goed voedsel. Van de jaarlijkse 4,4 miljard euro die in Nederland de prullenbak ingaat in de vorm van goed voedsel, is de consument verantwoordelijk voor meer dan de helft. Uitgedrukt in kilo’s is dat bijna 50 kilo per persoon per jaar. Dat zijn 100.000 vuilniswagens vol goed voedsel dat – vaak na een lange wereldreis – hier in de vuilnisbak belandt.”
Naast lunchen kun je ook allerlei andere dingen doen en proeven: ga op de foto met kromkommer, dans in groentesferen op jaren ’80 muziek, bak broodjes of proef een bijzonder hapje bij de keuken van het ongewenste dier. Ook is er een Battle strijden topchefs Joris Bijdendijk en Alain Caron tegen elkaar in de Damn Food Waste Cook Off, waarin de chefs strijden om wie de lekkerste maaltijd kan maken van ‘waste’. Staatssecretaris Sharon Dijksma en aantal andere prominenten zullen ook aanwezig zijn.
Datum: zaterdag 29 juni 2013
Tijd: 12:00 – 16:00 uur
Locatie: Museumplein Amsterdam
Hier kun je je opgeven (niet verplicht)
Bron

Over de schrijver