Dankzij zonnepanelen kan iedereen burgemeester worden

De dalende prijzen van zonnepanelen maken zonne-energie ook zonder subsidie al rendabel in Nederland. Calculerende consumenten springen graag in op deze kans, maar voor je dak vol zonnepanelen ligt ben je veel tijd, hobbels en moeite verder. Dus waarom zou je al die moeite niet samen doen met andere buurtgenoten?

Dat is het idee achter de campagne ‘Zonnekracht’ van Nudge. Hierbij neemt een ‘buurtburgemeester’ samen met anderen het voortouw in een wijk en is het aanspreekpunt voor het project, een soort coördinator. Samen ontwikkellen jullie een plan om de buurt via zonne-energie te verduurzamen. Nudge helpt door bijvoorbeeld mensen bij elkaar te brengen, kennis te delen en buurtburgemeesters een training te geven.

Altijd al burgemeester willen worden? Zonnepenalen bieden je een uitgelezen kans. Duurzaam leiderschap gaat immers veel verder dan Den Haag.

In ons dossier ‘Een zonnepaneel op je dak’ vind je alle informatie die je nodig hebt voor succes.

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020