De 11 meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld

Kokosnoot
Bron: Singchan (Flickr.com)

J.I. Rodale, oprichter van Rodale Publishing, was tientallen jaren geleden al groot aanhanger van de biologische landbouwbeweging in Amerika. Hij had een sterk geloof in de kracht van voedsel om te genezen. En na 65 jaar onderzoek geven wetenschappers hem gelijk. Al het voedsel dat hij in de jaren ’40 van de vorige eeuw aanprees, zitten nu standaard in een gezond dieet. We noemen elf van de meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld volgens Rodale.
Ahornsiroop
Rodale raadde in de vorige eeuw al het gebruik van witte suiker af. Hij adviseerde om in plaats daarvan ahornsiroop te gebruiken. Je hebt slecht een kleine hoeveelheid siroop nodig om je koffie, gebak of havermout zoeter te maken. Uit onderzoek blijkt dat ahornsiroop helpt bij de bestrijding van kanker en hart- en vaatziekten. Ahornsiroop is bij de supermarkt of natuurvoedingswinkel verkrijgbaar.
[adrotate banner=”37″]
Champignons
Paddenstoelen en champignons zijn niet alleen gezond, ze zijn ook van belang bij het stimuleren van het immuunsysteem en het voorkomen van infecties. Daarnaast zijn ze waardevol in het bestrijden van bepaalde ziekten, zoals borstkanker.
Honing
Rodale over honing: “Natuurlijke honing is een waardevolle toevoeging aan het dieet.” Het is rijk aan antioxidanten en wordt vaak gebruikt als ontsmettingsmiddel voor wonden. Daarnaast bevat het fyto-oestrogenen dat de groei van borst, prostaat en eierstokkanker stopt. De beste honing is gewoon verkrijgbaar bij de boer.
Leestip: Bekijk hier de top 5 etenswaren die je weerstand verbeteren
Kokosnoot
Kokosnoten zijn een goede bron van vetten en koolhydraten. Uit studies naar kokos en kokosolie blijkt dat het helpt tegen hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat kokosolie laurinezuur, dat het immuunsysteem bacteriële en virale infecties helpt bestrijden.
Noten
Volgens Rodale zijn vooral okkernoten, pecannoten, hazelnoten en pijnboompitten heel gezond. Als je kiest voor organisch gecertificeerde noten, weet je zeker dat er veel eiwitten en mineralen in zit zonder een dosis bestrijdingsmiddelen. Daarnaast zijn walnoten en pijnboompitten goede bronnen van essentiële vetzuren die hersenen, hart en botten beschermen.
Vis
Rodale zegt over vis: “Het is een dier dat, in tegenstelling tot koeien, geen voedsel eet dat verhoogd is met bestrijdingsmiddelen.” Zeevis is één van de gezondste bronnen van eiwitten van de hele wereld. Kies voor wilde vis uit duurzaam beheerde visgebieden, zoals zalm uit Alaska en sardines uit de Pacific.
Waterkers
Waterkers bevat meer ijzer dan spinazie. Daarnaast hebben wetenschappers vastgesteld dat de antioxidanten uit waterkers long- en borstkanker helpt voorkomen.
Wilde bessen
Wilde bessen, en vooral bosbessen, hebben een hoger niveau van anti-antioxidanten dan hun gecultiveerde tegenhangers. Ze werken ontstekingsremmend en gaan ziekten als artritis en diabetes tegen. Rodale zelf was vooral dol op moerbeien en bramen. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van bessen.
[adrotate banner=”40″]
Wilde rijst
Wilde rijst groeit niet met behulp van waterverontreinigende meststoffen en wordt geoogst op de minst milieubelastende manier. Het is rijk aan eiwitten, vezels en vitamine B.
Wild vlees
Rodale at graag wild vlees, omdat dit ‘vrij van de smet van chemische meststoffen’ is omdat de dieren in het wild leven. Daarnaast is vlees van een wild dier vrij van hormonen, antibiotica en antibiotica-resistente bacteriën. Vlees van een hert, eland of wild zwijn bevat minder calorieën, verzadigde vetten en hebben zelfs een lager cholesterolgehalte dan sommige andere soorten vlees.
Zeewier
Zeewier is rijk aan kalium. Men denkt zelfs dat de totale afwezigheid van hooikoorts in het Oosten komt doordat Japanners en Chinezen veel zeewier eten. Daarnaast is het rijk aan jodium, eiwit, magnesium en andere mineralen. Lees hier over 7 gezonde toepassingen van zeewier
Leestip: Veel gezondheidsproblemen ontstaan door tekorten in ons lichaam, veroorzaakt door industriële bewerkingen van moderne voeding. In het boek ‘Beter met voeding‘, geeft voedingsdeskundige Mia Tjioe-America een beeld van wat er allemaal mis is met ons voedingspatroon en hoe we dit kunnen verbeteren. Lees hier meer
Bron: Mother Nature Network
Lees ook
Zwarte zonnecel absorbeert 99,7% licht
De Pier krijgt competitie van 4 meter hoog Christus-beeld
Funshoppen voor bewuste consumenten

10 reacties op “De 11 meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld”

 1. Hallo,
  Ik schrijf u om u te informeren dat we persoonlijke leningen aanbieden met een tarief van 2%. We kunnen u leningen geven om trators of grond te kopen, zodat u landbouw of andere dingen kunt doen die u wilt doen. Neem rechtstreeks contact met ons op via e-mail: sduplens@gmail.com
  Met vriendelijke groet.

 2. Ula, wat er wordt beweert is dat het kanker kan voorkomen, dus meer preventief. Als je eenmaal kanker hebt, is het idd moeilijk om die nog te genezen zonder gebruik te maken van chemo etc.
  Wat erg belangrijk is, is het eten van niet geraffineerd voedsel; eten dat niet bewerkt is. Daarnaast gaan er veel voedingsstoffen verloren door massaproductie. Bovendien is biologisch eten natuurlijk veel gezonder, omdat er bij de productie (meestal) geen chemicaliën wordt gebruikt.
  Een grote factor die meespeelt bij het krijgen van kanker, zijn je genen. Dit is overigens de zwaarstwegende factor die meespeelt.
  Dus gezond eten, minder stressen, veel bewegen, zo onbewerkt en biologisch mogelijk eten en vooral goed zijn voor jezelf en de medemens, dan komt het allemaal goed. Dood gaan we toch een keer 😉

 3. Pingback: Ontdek rode palmolie, een superfood tjokvol gezonde vetten en caroteen - hetkanWel.nl

 4. Ik adviseer om vooral heel erg wantrouwig te zijn als mensen beweren dat je met ahornsiroop, champignons, honing en water kanker kunt genezen. En wild vlees? Afrikanen kregen er Ebola van.

 5. "Men denkt zelfs dat de totale afwezigheid van hooikoorts in het Oosten komt doordat Japanners en Chinezen veel zeewier eten. "
  Behalve dan dat hooikoorts toch echt wel gewoon bestaat in Japan in ieder geval… Ik ken in ieder geval genoeg Japanners met hooikoorts.

Reacties zijn uitgeschakeld.