De 25 projecten van de ASN bank wereldprijs zijn bekend

ASN-Bank-Wereldprijs-20148De ASN Bank Wereldprijs is in volle gang. Dit zijn de 25 projecten die doorgaan in de categorie Duurzame energie, natuur en milieu:

3-Way Bin – Een toilet dat uitermate geschikt is voor vluchtelingenkampen of huishouden in ontwikkelingslanden, gebaseerd op het scheiden van drie stromen.

Br?d?Nodig! – Een stadsfabriek waar broodresten de grondstoffen zijn voor biogas, papier en paneermeel.

BUGINN: leven in een betonhotel – een insectenhotel verwerkt in een mooie steen die gebruikt kan worden bij grootschalige bouwprojecten. De redding voor de bijen?

DeStadsWormerij – De StadsWormerij draagt bij aan het sluiten van stedelijke kringlopen door groente- en fruitafval in de stad zelf te verwerken tot vruchtbare wormenmest.

Dutch Solar Cycle – een fiets met elektrische trapondersteuning waarvan de accu automatisch opgeladen wordt door zonnecellen in de wielen.

Fairchar4Repats – Fairchar4Repats brengt Afrikaanse repatrianten (terugkeerders) in contact met potentiële Nederlandse partners in Afrika Wood Grow plantages en/of Fairchat.

Festipi – Een tipi die gebruik maakt van zonne-energie, zodat het verbuik van energie schoon is. Bovendien is deze tent binnen drie minuten op te zetten. Ideaal voor een festival.

GreenUp – De Greenup is een automaat voor de inname van PET-flesjes, blikjes en drankenkartons, waarmee scholieren een beloning kunnen ontvangen.

Groenteraket – De Groenteraket heeft al doel om afval te composteren en steden tegelijkertijd te veranderen in natuurgebieden.

Healthy Seas: van Visnet tot Badpak – Healthy Seas maakt scheepswrakken schoon en laten de verwijderde visnetten recyclen tot badpakken en andere producten.

Hightech Broeikas ontwerpen – Een hightech broeikas met een ingenieus lichtsysteem, zodat het verbouwen van voedsel het hele jaar door mogelijk is.

Natuurdoeners – Bedrijven, gemeenten en scholen kiezen een Nederlandse diersoort als hun ‘actiedier’ en dit is het boegbeeld en kapstok waaraan ze allerlei groene initiatieven hangen.

One Nights Tent – Veel mensen laten na een festival de tent en andere campingspullen achter. One Nights Tent maakt biologisch afbreekbare campingspullen die ook nog eens goedkoper zijn.

Roomserver – Ingenieus systeem om hotels energie te laten sparen. Het komt het milieu ten goede en bovendien worden hotels hierdoor milieubewuster.

Social Charging: electric car users connected – Social Charging is een lokatie gebaseerd social network voor elektrische autogebruikers. Ze kunnen met de app vaker de auto opladen en zo ook het publieke oplaadnetwerk efficiënter gebruiken.

StadsGas – Stadsgas heeft als doel het bouwen van een biomassa vergister in een randgebied van de stad, waarbij de restwarmte en mest verkocht worden. Het gas wordt omgezet naar elektriciteit en geleverd aan het net.

VisPluisVrij – Een zoektocht naar een duurzamer en beter alternatief voor de visnetten die je overal langs de kust als afval tegenkomt.

Coleoptera – Coleoptera is een bioplastic gemaakt van insectenschilden.

Symhuna – Op een natuurlijke, systematische manier koraal kweken om beschadigde riffen te herstellen.

MIR Windmolenproject – MIR is een mobiel expeditiestation dat bestaat uit een 20ft container die zelf stroom opwekt en overal onafhankelijk kan staan. Naast de functie van wonen en verblijf kan MIR dienst doen als werkplaats, laboratorium, onderzoeksstation, ontmoetingsplek en expositieruimte.

RiziQi – Een oplader die je kan bevestigen aan je fiets om groene energie op te wekken. De mechanische energie, opgewekt door trappen, word omgezet in elektrische energie en opgeslagen in twee batterijen.

Leven zonder afval – Een blog over een leven zonder afval. Wil mensen bewust maken van de huidige weggooimaatschappij.

CO2-neutraal cement uit betonpuin – Een nieuwe technologie om het meest gebruikte bouw materiaal klimaat neutraal te maken. Met bestaande traditionele technieken is beton niet circulair te maken. Met de gepatenteerde SlimBreek techniek is dit bewezen.

The Paperboat Race – The Paperboat Race is een Haagse wedstrijd tussen papieren bootjes om te laten zien hoe mensen duurzaam aan de slag kunnen gaan.

SURES Sustainable Rotating Energy System – Een decentraal duurzaam energiestation voor locaties zonder of met gebrekkige nutsvoorzieningen. Overdag wordt zonne-energie opgeslagen en ’s avonds kun je deze energie gebruiken om bijvoorbeeld te koken of om LED-lampjes te laten branden.

Bekijk ze allemaal uitgebreid hier

Bron: ASN Bank

Lees ook

Dorre, droge eilanden worden weer groen door Nederlands fringefarm initiatief [adrotate group=”2″] Deze app bindt de strijd aan met voedselverspilling en maakt boodschappen goedkoper

2 reacties op “De 25 projecten van de ASN bank wereldprijs zijn bekend”

  1. Pingback: Buurtbewoners toveren braakliggende grond om tot Torentuin » hetkanWel.nl

  2. Pingback: 50 inspirerende duurzame projecten rond eerlijke handel, voeding, mode en kinderrechten » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020