De 5 meest groene energieleveranciers

De Consumentenbond heeft samen met Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE een onderzoek gedaan naar de meest groene energieleveranciers. Voor dit onderzoek hebben ze 34 verschillende leveranciers van elektriciteit met elkaar vergeleken. 
Voor iedere energieleverancier werd de duurzaamheid onderzocht van:

  • de geproduceerde of ingekochte stroom;
  • de geleverde stroom aan consumenten;
  • het investeringsbeleid.

Groen én goedkoop

Overstappen naar de meest duurzame en goedkoopste energieleverancier is beter voor het milieu én je portemonnee. Vergelijk de verschillende energieleveranciers en kijk welke het beste aansluit bij jouw idealen. Bij deze top-5 zit je in ieder geval goed! 
1. DE Unie
Er is een verschil tussen leveranciers die groene stroom inkopen in het buitenland en leveranciers die lokaal opgewekte stroom inkopen en verkopen. DE (staat voor Duurzame Energie) Unie is een coöperatie die alleen met lokale groene energiebedrijven samenwerkt. Ze willen er zo voor zorgen dat het geld zoveel mogelijk in de lokale economie blijft.
2. Pure Energie
Pure Energie wekt zelf stroom op met windmolenparken en zonneprojecten. Je mag zelf kiezen uit welke windmolen je groene stroom komt. Daarbij herinvesteren ze in nieuwe Hollandse groene projecten.
3. Qurrent
De energie van Qurrent komt van  Nederlandse windmolens. Je bent hier naast klant ook lid van de coöperatie. Je investeert hiermee in duurzame energieprojecten. De opbrengt van deze projecten gaat naar de leden. Hoe meer energie er opgewekt wordt, hoe voordeliger de groene energie wordt.
4. Vandebron
Vandebron wordt omschreven als een marktplaats voor energie waar lokale groene energiebronnen hun energie kunnen verkopen en klanten hun eigen bron kunnen kiezen. Het liefst maken ze ouderwetse energiebedrijven overbodig. De missie van Vandebron is niet voor niets: “Zo snel mogelijk naar 100% duurzame energie”.

5. Greenchoice
Groene energie uit zon, wind, water en biomassa waarvan 80% uit Nederland komt. De missie is dat in 2020 alle groene stroom uit Nederland komt. Greenchoice geeft de garantie van oorsprong waarmee je kunt zien waar je stroom vandaan komt. Ook hier heb je de keuze om deze bron zelf te kiezen.

Ga voor groen in 2017

Wil je weten welke groene energieleverancier voor jou het meest voordelig is? Maak dan eerst een energievergelijking waarbij je met de filters aangeeft dat je graag 100% groene energie af wilt nemen.  Begin het nieuwe jaar goed en stap over op duurzame energie uit eigen land!

Over de schrijver

3 gedachten over “De 5 meest groene energieleveranciers”

  1. Pingback: Ecorexia: duurzaam doorslaan

Reacties zijn gesloten.