De 5 meest misleidende kandidaten voor de Liegebeest Verkiezingen van Wakker Dier

Logo Liegebeest Verkiezing. Afbeelding: Wakker Dier
Logo Liegebeest Verkiezing. Afbeelding: Wakker Dier

De jaarlijkse Liegebeest Verkiezing van Wakker Dier is van start gegaan. Je kunt nu je stem uitbrengen op de meest misleidende reclames wat betreft dierenwelzijn van 2013. Wakker Dier ergert zich “aan die vreselijk leugenachtige reclames en verpakkingen met zo’n dier dat vrolijk in de wei huppelt, maar waarvan je eigenlijk wel weet dat het dier een rotleven had.”
Door te stemmen kun je aangeven welke reclame’s jij het meest ergerniswekkend en misleidend vind. Wie zijn de kandidaten? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

FrieslandCampina met “Melk is bijzonder”


Commentaar van Wakker Dier: “FrieslandCampina kan haar tijd en geld beter besteden aan koeien de wei in sturen, in plaats van aan dure en onrealistische reclamefilmpjes.”

McDonald’s met “Kwaliteit en Voeding”


Commentaar van Wakker Dier: “Op de site staat letterlijk dat ze geen plofkip verkopen. Maar een kip die na 40 dagen al ruim twee kilo weegt, heet gewoon een plofkip.”

Arla met “100% natuurlijke zuivelspread”

Arla Original. Liegebeest Verkiezingen 2013Op de Zuivelspread van het Deense Arla staat “100% Natuurlijk”. Maar in Denemarken staat 70% van de koeien het hele jaar op stal.
Wakker Dier: “Arla weet het mooi te brengen. Maar weidegang voor de koeien garanderen ze helaas niet.”

Duurzame Palingfonds met “Duurzame paling”

Duurzaam Palin Fonds, Liegebeest Verkiezing 2013. Afbeelding: Wakker DierDe paling is bijna uitgestorven. Tot nu toe hebben mensen nog geen goede manier gevonden om palingen op een duurzame manier te kweken. Maar het Duurzaam Paling Fonds (DUPAN) beweert dat hun paling wel duurzaam is. Greenpeace vocht deze claim onlangs aan bij de Reclame Code Commissie en werd in het gelijk gezet: DUPAN paling is niet duurzaam.
Wakker Dier: “Help de paling, … eet ‘m op?!?! Dit verhaal van het Duurzaam Paling Fonds is misschien wel het glibberigste wat we ooit gehoord hebben.”

Albert Heijn met “AH Excellent”

Ah Excellent. Liegebeest Verkiezing 2013. Foto: Wakker DierAlbert Heijn adverteert dat de producten van het eigen merk AH Excellent vergelijkbaar zijn met het “het beste wat er te koop is in de culinaire wereld.”
Het commentaar van Wakker Dier: “Op de verpakking staat de prachtige zin “Het leven is genieten”. Maar voor de dieren waar die producten van gemaakt worden, viel er niets te genieten: die leefden ‘gewoon’ in de vee-industrie.”
Zelf meebeslissen wie de Liegebeest Verkiezing van 2013 wint? Hier kun je jouw eigen top 3 samenstellen en stemmen.
Bron: Wakker Dier
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Meerderheid dierenartsen willen plofkip uit het schap
Plofkip verdwijnt sneller uit supermarkt

Over de schrijver

3 gedachten over “De 5 meest misleidende kandidaten voor de Liegebeest Verkiezingen van Wakker Dier”

    1. Het woord van een belangenverening van palinghandelaren boven die van een onafhankelijke stichting stellen? Dat doet toch enkele nieuwe vragen rijzen.

Reacties zijn gesloten.