De 7 miljardste aardbewoner is geboren: welk nummer ben jij?

Foto: Richard Masoner, Flickr

De VN viert geen feest omdat de 7 miljardste aardbewoner vandaag wordt geboren. De druk op het milieu en de vraag naar verzorging zal te hoog worden, vreest de organisatie. St. Maarten legde vorige week al uit dat we niet per se op een ramp hoeven af te stevenen.

Het is in elk geval wel een mijlpaal om even bij stil te staan. 7 miljard wereldburgers. BBC doet dat vandaag met een leuke tool: je kunt uitrekenen welk nummer jij bent. (Via: @connydelaat). Toen ik werd geboren, was ik bijvoorbeeld de 3,819,994,246e mens op aarde.

Bij The Guardian kun je zien hoeveel inwoners er op aarde waren toen jij geboren werd.

Over de schrijver

7 reacties op “De 7 miljardste aardbewoner is geboren: welk nummer ben jij?”

  1. Met dank aan de moslims, joden, Christenen en andere religies, die deze drek veroorzaakt hebben, alsmede de imperialisten die zo nodig de 3e wereld onder hun duimpje wilden hebben, waardoor de armoede in die landen alleen maar toegenomen is. De aanhang denkt met hun maffe kop dat grote gezinnen goed zijn. Ja voor de aanhang van de eigen religie misschien, maar laten we niet vergeten, dat religie ook het onderwerp is, waar in de wereldgeschiedenis het meest aantal oorlogen om gevoerd is. Weet je ,God is ook door de mens uitgevonden, de grootste blunder die de mensheid ook gemaakt heeft en waarmee deze z'n eigen lot heeft bezegeld. Oh ja, en zigeuners kan deze wereld eigenlijk ook wel missen als kiespijn: grote gezinnen, maar ondertussen zowat geen stuiver te makken en maar jatten als de raven, om naderen met hun problemen op te zadelen, afschuwelijk volkje is dat toch ook!

    1. Een beetje in het rond schelden lost niets op. Je hoort die geluiden wel meer, meestal papagaaien gedrag. Je kunt als beschaafd mens de wereld een plek maken waar het redelijk goed toeven is. Niet met haatzaaien. Gelukkig noemt de schrijver zich met het verkleinwoord van observant. Klein dus.
      Ronald

Reacties zijn uitgeschakeld.