De Arabische Lente door de ogen van een jonge journaliste

Foto: Still uit youtube video

Heba Afify is een 22-jarige Egyptische journaliste die verslag deed van de revolutie in haar land. Over haar werk is een documentaire gemaakt door Mai Iskander, getiteld Words of Witness. De journaliste, die werkt voor de Engelstalige Egypt Independent, is nu op tournee in de Verenigde Staten waar Words of Witness wordt getoond op filmfestivals in New York en Californië. Iskander is bekend geworden door de Garbage Dreams (2009), een documentaire over drie jongens die opgroeien op een vuilnisbelt in Caïro.
Hoewel Afify helemaal een kind van haar tijd is en als multimediajournalist gebruik maakt van onder meer Twitter en Facebook hebben veel van haar landgenoten moeite haar serieus te nemen. In Egypte is het namelijk niet gebruikelijk dat jonge vrouwen een stem hebben. “Ik weet dat je journalist bent, maar je bent wel nog steeds een meisje”, zegt Afify’s moeder tegen haar.
Afify hoopt tijdens haar Amerikaanse reis zoveel geld op te halen dat de documentaire op 50 universiteitscampussen vertoond kan worden.


Bron: 360, het beste uit de internationale pers.

Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Wie zitten aan de knoppen van de drones?
Nederland – Duitsland: klassiek haatduel of niet?
De 12 tekenen dat de Eurocalyps nabij is

Over de schrijver