De beste uitjes voor 11-11-11

Bron: Dag van de Duurzaamheid

Op 11 november 2011 is de derde landelijke Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag vinden er door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten en acties plaats. We hebben de leukste activiteiten op een rij gezet.

Nacht van de Duurzaamheid
De Dag van de Duurzaamheid begint met de Nacht van de Duurzaamheid. In de Heineken Music Hall te Amsterdam vindt een inspirerende bijeenkomst plaats, waar prominenten als Laurentien van Oranje, DJ Isis en Peter Bakker (voorzitter World Business Council for Sustainable Development) hun visie op duurzaamheid geven. Dit wordt afgewisseld met cabaret en optredens van Blof, DJ Isis en Nynke Laverman.

Duurzame vismarkt in Amsterdam
Vroeger was er op de Nieuwmarkt in Amsterdam een vismarkt. Er werd toen dagelijks vanaf de toenmalige Zuiderzee verse vis aangevoerd. Ondernemers van de Nieuwmarkt zien deze traditie graag in ere hersteld en organiseren daarom op 11-11-11 de eerste duurzame vismarkt. De vismarkt biedt lekkere, duurzame vishapjes, informatiestands en muziek en is vrij toegankelijk voor bezoekers en buurtbewoners.

Housegreening parties door heel Nederland
Het is altijd interessant om eens bij een ander binnen te kijken en op 11-11-11 krijg je daar uitgebreid de kans voor. Kijk eens bij de buren om te zien wat voor energiebesparende maatregelen zij hebben genomen of laat jouw energiebesparingen zien. Het maakt niet uit of je een energiebesparend wonder bent of pas net begonnen bent: alles mag.

Duurzaam carnaval
11-11-11 is nog een speciale dag: namelijk ook de start van de carnavalsactiviteiten. Daarom dagen de West-Brabantse gemeenten de carnavalsverenigingen en bouwclubs uit om carnaval een duurzaam tintje mee te geven. Natuurlijk geven ze daarvoor tips en de jury, met onder andere Cornald Maas en Jan Rotmans, maken de 11 duurzame carnavalstips bekend.

Kijk voor meer leuke uitjes op de website van Dag van de Duurzaamheid.

Bron: Dag van de duurzaamheid, Duurzame buren, Ik spring over

Lees ook
Filewekker waarschuwt wanneer je eindelijk naar huis kan
Occupy de wereld vanuit je luie stoel
5 producten die gezonder zijn dan je denkt