De beste wetenschappelijke tips om energie te besparen

Foto: denachtvandekunstenwetenschap.nl
Foto: denachtvandekunstenwetenschap.nl

Dit weekend wordt tijdens de Nacht van de Kunst en Wetenschap door middel van lezingen, workshops, muziek, tentoonstellingen, debatten en wetenschappelijke experimenten uitgebreid aandacht besteed aan energiebesparing en de aarde van de toekomst.

Waar halen we over 20 jaar onze energie vandaan? Hoe kunnen we de energie uit grootschalige wind- en zonne-energie efficiënt opslaan? Het komt allemaal aan de orde in deze wetenschappelijke nacht.

Tijdens het Kenniscafé spreekt Alex van den Berg met hoogleraar scheikunde Kees Hummelen, die met zijn team werkt aan goedkope plastic zonnecellen met een hoog rendement, en Wout de Groot, hoofd New Energy van Gasunie.

Ook richten een aantal studenten van Academie Minerva een huiskamer van de toekomst in waar mensen praktische tips kunnen krijgen over hoe thuis energie te besparen. De huiskamer heeft maar liefst 20 tips om energie te besparen.

Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat alle energie die vrij komt tijdens het dansen op de afterparty op de Sustainable Dance Floor ook daadwerkelijk wordt omgezet in stroom.

Kortom, voor de beste wetenschappelijk onderbouwde tips & weetjes rond nieuwe energie moet je dit weekeinde in Groningen zijn.

De Nacht van Kunst & Wetenschap wordt ieder jaar georganiseerd op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen. Dit jaar is het thema van de nacht ‘For Infinity’.

Over de schrijver

2 reacties op “De beste wetenschappelijke tips om energie te besparen”

  1. Pingback: De duurzaamste wijk van Nederland komt in Rijswijk » hetkanWel.nl

  2. Pingback: De beste wetenschappelijke tips om energie te besparen | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020