“De crematie van mijn moeder was de dag met de meeste mooie momenten”

Foto: Janne Willems

In een dagboek kun je bijhouden wat je allemaal meemaakt en problemen van je afschrijven. Het kan ook anders. Onder het motto “slechte dingen hoef ik toch niet te onthouden” is Janne Willems acht jaar geleden gestart met een “leuke-dingen-boekje”. Hier in houdt ze haar mooie momenten bij. Het is inmiddels een boekenplank vol. “De dag met de meeste mooie momenten? De dag waarop mijn moeder gecremeerd is. Mensen zijn dan zo ontzettend lief voor je.”

Sinds 1 september verzamelt Janne ook mooie momenten op de site www.plukjemomenten.nl

Het bijhouden van mooie momenten heeft een aantal voordelen: het geeft een goed gevoel als je bedenkt wat voor mooie dingen je hebt meegemaakt. Je leert de mooie momenten sneller te herkennen en je beleeft er meer. Zo’n verzameling geeft troost als het even iets minder gaat. Het is leuk om terug te kijken in de verzameling.

Op www.plukjemomenten.nl verzamelt Janne mooie momenten: de dingen die je doen glimlachen, prachtige kleuren op de lapjesmarkt, een leuke flard van een gesprek en lekker fluit spelen. Deze momenten zijn niet allemaal door Janne zelf geplukt. Juist niet: Het is mooi en inspirerend om te zien waar anderen van genieten en energie uit halen.

Ondertussen staan er al meer dan honderd momenten online. Iedereen kan via de site een mooi moment opsturen. Daarnaast verzamelt Janne mooie momenten daar waar ze mensen tegen komt: op (straat)feesten, workshops en in de trein. Ze vraagt mensen of ze in de afgelopen dagen een mooi moment beleefd hebben en of ze dat moment willen tekenen, knippen, plakken of anderzins verbeelden. Mensen reageren erg positief op zo’n vraag. Er ontstaan dan mooie dingen: gesprekken of een ontroerend kaartje dat snel in je handen gedrukt wordt voordat iemand moet uitstappen.

Over de schrijver

3 reacties op ““De crematie van mijn moeder was de dag met de meeste mooie momenten””

Reacties zijn uitgeschakeld.