De duurzaamste strandtenten van Nederland

Strand

De Buena Vista Beach Club in Scheveningen is sinds kort volledig duurzaam: de energie die verbruikt wordt, wordt opgewekt via zonnepanelen op het dak, men maakt gebruik van led-verlichting, er is een groen dak en alle ingrediënten die voor maaltijden gebruikt worden zijn biologisch. De Buena Vista Beach Club is hiermee misschien de meest duurzame strandtent, maar zeker niet de enige. Wij hebben nog een aantal mooie mogelijkheden om een duurzaam dagje strand te vieren voor je op een rijtje gezet.

De Buren van Nes – Ameland
De Buren van Nes op het waddeneiland Ameland werd in 2010 uitgeroepen tot het meest duurzame strandpaviljoen van Nederland. Het paviljoen beschikt onder meer over een Green Key certificering, wat betekent dat een milieubewust gebruik van producten en materialen gewaarborgd is.

Parnassia aan Zee – Overveen
Het team van Parnassia aan Zee werkt al een aantal jaar aan het verduurzamen van het strandpaviljoen. Bij alles wat gedaan wordt, wordt bekeken of het wel duurzaam is. De kaart is vrijwel geheel biologisch en vis wordt volgens het seizoen geserveerd. Ook aan details wordt gedacht: suiker zit in strooibussen in plaats van in papieren zakjes en er wordt schoongemaakt met biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel.

Paal 69 – Zandvoort
Strandpaviljoen Paal 69 in Zandvoort biedt bezoekers van het naaktstrand een steeds duurzamer dagje strand. De strandtent gebruikt een zuinige koeling, verstrekt koekjes zonder verpakking, gebruikt duurzame schoonmaakmiddelen en biedt biologische maaltijden. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheden voor zonnepanelen, windenergie en het opvangen van regenwater.

Aan Zee – Oostvoorne
Aan Zee in Oostvoorne is eveneens een strandtent die met recht duurzaam genoemd mag worden. Het pand is gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen. Energie wordt opgewekt uit wind en zon en doordat er gekookt wordt op hout, is er geen gas nodig. Ook aansluiting op het riool is niet nodig; afvalwater wordt in een helofytenveld gezuiverd en hemelwater wordt in de duinen gefiltreerd.

Bron: PaZ, VVV Ameland, Omroep West, Biojournaal
 

1 reactie op “De duurzaamste strandtenten van Nederland”

  1. Pingback: Lekker luieren was nog nooit zo makkelijk met de Cacoon » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.