De Duurzame top 100 krijgt een broertje: DJ100

Lotte Wouters, Foto: Twitter
Lotte Wouters, Genomineerde Dj100
We kennen al de duurzame top 100 van Trouw. Dat is meestal een feestje van zeer ervaren duurzame cracks. Maar Nederland kent ook veel jonge duurzame koplopers die ondanks hun jonge leeftijd de meest innovatieve projecten en organisaties neerzetten op het gebied van duurzaamheid. Deze jonge mensen laten de enorme potentie zien van de jonge generatie als geheel en brengen nieuwe manieren van denken en doen op inspirerende manieren in de praktijk. Toch blijft hun werk nog vaak onzichtbaar en genereert nauwelijks (media) aandacht buiten de bestaande jongeren netwerken. Hierdoor lijkt het onterecht alsof duurzaamheid niet leeft bij de jonge generatie, terwijl er heel veel jonge rolmodellen zijn. De Duurzame Jonge 100 gaat dit beeld veranderen door de 100 meest inspirerende jonge mensen een podium te geven.
De DJ100 zoekt daarom de 100 meest innovatieve en inspirerende jonge mensen op het gebied van duurzaamheid in Nederland.
De Duurzame Jonge 100 is een toonaangevende lijst van 100 jonge mensen met de meest innovatieve en inspirerende initiatieven, ideeën en start-ups op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Deze jonge mensen zijn innovatieve projecten gestart, hebben een duurzaam bedrijf opgericht, hun baan een duurzame draai gegeven of verduurzamen hun eigen straat of sportvereniging. Dagelijks inspireren zij anderen en met hun acties – hoe klein of hoe groot ook – brengen ze een duurzaam Nederland een stapje dichterbij. Voorbeelden van genomineerden zijn Lotte Wouters van The Food Line Up en Anja Cheriakova, oprichter van Urban Seeds en Crowd Effect.
Initiators van de DJ100 zijn Anne Walraven (27), Marjan Kloosterboer (24), Talitha Muusse (22) en Eva Gies (28).
DJ100 werkt samen met verschillende partnerorganisaties waaronder Eneco en ASN Bank.
Ken jij of ben jij een jonge duurzame koploper? Nomineer hem/haar of jezelf voor de Duurzame Jonge 100.

Over de schrijver