De eco mobiel is nog niet gevonden

Foto: William Hook, Flickr

Als ik een eco mobiel wil kopen, welke kan ik dan het beste kiezen? Die vraag blijkt nog steeds even simpel te stellen als lastig te beantwoorden. Weliswaar wil Vodafone aan het einde van dit jaar een eco-score voor mobiele telefoons lanceren, maar daarmee is een bewuste consument nu niet geholpen. Mobieltjes met een eco label zijn simpelweg nog niet te vinden. Terwijl het geduld van duurzame burgers begint op te raken: jongeren hebben bijvoorbeeld al genoeg van foute mobieltjes.

Aangezien consumentendruk altijd het beste werkt om bedrijven te laten veranderen (Denk aan De Groene Sint), is het daarom in elk geval een goed idee om in elke winkel te vragen naar de herkomst en productiewijze van het mobieltje. Verder kun je op merkniveau al wel groene keuzes maken. Check bijvoorbeeld Rankabrand, waar Nokia goed scoort.
En de Guide to Greener Electronics van Greenpeace waar Nokia eveneens als beste uit de bus komt.

Lees ook:

EU deelt gratis mobieltjes uit voor werklozen

Verdien geld met oude mobieltjes of maak een ander rijk

Over de schrijver

2 reacties op “De eco mobiel is nog niet gevonden”

  1. Helemaal waar Roshana, op deze manier worden de ziekmakende mobieltjes als zeer groen verkocht … Helaas wordt duurzaam en groen vaak alleen in verband gebracht met de recyclebaarheid van de materialen, de energie die nodig was om het product te maken en de CO2 die uitgestoten werd in dit proces. Het is iets, maar zeker niet groen in de zin van gezond !
    Tom van Emmerik.Nu

  2. De Eco-mobiel bestaat zowiezo niet omdat het werkt met gepulste elektromagnetische straling….
    (Bij gepulste elektromagnetische straling wordt er een niet constant signaal verzonden op verschillende soorten frequenties.) Dit soort gepulste elektro-magnetische straling komt in de natuur niet voor en het is al vele malen wetenschappelijk aangetoond dat gepulste straling schadelijk is voor Mens, Dier en de Natuur: http://www.inspirerendleven.nl/blog/wifi-en-gsm-s

    Digitale vormen van straling zijn meestal gepulst, zoals bij: GSM, DECT, Babyfoon, CT2, UMTS, WiFi/WLAN, HSDPA/HSUPA USB-Dongel, Bluetooth, GPRS/EDGE, WiMAX, C2000, P2000 en Radar.

    De enige manier om jezelf, je (ongeboren) kinderen, je omgeving, (huis)dieren en de natuur niet onnodig bloot te stellen aan die bewezen schadelijke gepulste elektromagnetische straling…Is door gewoon te bellen met een vaste telefoon i.p.v. een mobiele telefoon (GSM en Dect e.d.) en met een kabel te internetten i.p.v. draadloos. Want ook al gebruik je je mobiele telefoon of router niet… Dan nog wordt er continue een gepulst signaal uitgezonden door je mobiele telefoon/Dect-huistelefoon en WiFi. Je kunt dit signaal alleen stoppen door de stekker van het apparaat (Wifi-router en Dect-telefoon) uit het stopcontact te trekken en de batterij uit je mobieltje te halen…

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020