De grootste groene flashparty van deze zomer

PlugnpartyHet is bijna zover! Morgen om 18.00 vindt op het Kadijksplein in Amsterdam weer een van de beruchte Plug ‘n’ Party’s plaats. De Plug ‘n’ Party is deze keer omgedoopt tot de Plug ‘n’ Party Deluxe. Het wordt namelijk een extra fantastisch feest! Dit wordt mogelijk gemaakt doordat verschillende partners dit keer hun krachten hebben gebundeld om duurzame mobiliteit te vieren.

Welke partners hun krachten hebben gebundeld?

Nudge, @derodecaravan, hetkanWel, Voor de Wereld van Morgen, QWIC, Cleandrinks en Ode hebben zich dit keer bij The New Motion aangesloten. ‘Wij er van overtuigd zijn dat je veel lol kan hebben met een duurzame lifestyle. Wij geloven dat een duurzame lifestyle leidt tot een groene economie’, vertelt hetkanWel. CleanDrinks: ‘Collaboration is the new competion. Bij deze Plug ‘n’ Party Deluxe komt dat perfect tot uiting!’ @derodecaravan doet mee ‘om te laten zien wat voor moois er allemaal gebeurt op het gebied van duurzaamheid. En dat kan natuurlijk het beste tijdens een feestje!’

Duurzaam dansen en drinken

Zoals het een goed feest betaamt wordt er gedanst en gedronken. Oggu verzorgt biologische frisdrank, Puur-e verzorgt een biologische hapjes-smaaktest, natuurlijk zullen er alcoholische versnaperingen aanwezig zijn, aangeboden door Ode, en Egbert-Jan Weber komt draaien. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om het elektrisch rijden zelf te ervaren. QWIC is aanwezig met elektrische scooters zodat iedereen de kans krijgt om de ‘Cool to Have and Fun to Ride’-factor van elektrische tweewielers te ervaren.

We hebben nog meer elektrische verrassingen voor die avond… Ten eerste zal de allereerste elektrische lesauto aanwezig zijn, maar ook zal eindelijk Freedom, ons elektrische VW T1 busje, onthuld worden! Iedereen kan een dagje Freedom boeken en daarmee het elektrisch rijden ervaren. Freedom kan zelf niet wachten op haar eerste Plug ‘n’ Party! Ook verwachten we een verrassingsbezoek. Wil je weten van wie of wat…? Los dan de rebus op!

Kortom genoeg redenen om op de Plug ‘n’ Party een dansje te komen wagen. Tot morgen!!

Over de schrijver

9 reacties op “De grootste groene flashparty van deze zomer”

 1. Beste Roland,

  Veel dank voor je prikkelende reacties.

  Je hebt gelijk dat fietsen nog hipper is. Ik ga dan ook per fiets en OV naar het feest.

  Nogmaals, duurzame innovatie, gaat in groene stappen. Dit is zo'n stap, net als vaker de fiets pakken, vaker vegetarisch eten, biologische producten kopen, een groene pc gebruiken, een ecophone, groene stroom afnemen bij een gegarandeerd groene stroom leverancier, bankieren bij een duurzame en eerlijke bank, nauwelijks tot geen papier gebruiken, in de winkel vragen waar de producten vandaan komen en hoe ze gemaakt zijn, …

  Stappen genoeg, we zetten er elke dag een, en houden de moed er in door af en toe een feestje te vieren.

  Je bent van harte welkom.

  1. Lekker bezig jongens!! Fietsend feesten is pas hip! Jammer dat ik niet kan, maar wens iedereen een fantastische party toe met vele groene belevenissen, aspiraties en inspiraties!! Check it out!

 2. Natuurlijk geloven wij het. Innovatie gaat in stappen op verschillende terreinen, zeker duurzame innovatie. Elektrisch rijden is zo'n stap voor mobiliteit, net als zonne-energie, windenergie en biomassa dat zijn voor de energietoevoer. Het mooie is dat ook op dat terrein grote stappen worden gezet.

  Verder weet ik dat elektrisch rijden zelfs op kolencentrales, minder uitstoot veroorzaakt dan rijden op fossiele brandstoffen. Om nog maar te zwijgen van de gezondheidsvoordelen.

  1. De getallen en statistieken zeggen mij meer dan "geloven" en die laten zien dat we nog nooit zoveel fossiele energie verbruiken ondanks zon-en windenergie en de subsidie daarvoor.

   "elektrisch rijden op kolencentrales beter dan rijden fossiele brandstof" is dit een wens of kan dit ook aannemenlijk gemaakt worden. Open kolenmijnen zorgen voor een enorme aantasting van het landschap, dan zie ik af van kolen uit mijnbouw,een van de meest gevaarlijke ongezonde beroepen. Kolenop/overslag zorgt voor veel fijn stof vervuiling en de bijbehorende gezondheidproblemen.

   Blijkbaar moet het marginale e-rijden aangeprezen worden. Veel effektiever voor het milieu is de inzet voor zuiniger motoren of nog beter gewoon gaan fietsen. Of is dat niet hip genoeg?

 3. Voorheen was milieuvriendelijk vervoer de fiets. Maar De Luxe sloeg toe met het modieuze duurzaam vervoer en nu moet alles elektrisch, gewoon zelf trappen is teveel gevraagd. Vooruitgang heet die armoede.

  1. St Maarten, "autorijden zonder het milieu te vervuilen", geloof je het zelf?
   Die elektriciteit komt gewoon uit de kolen en (zolang nog beschikbaar) gascentrales. Zon- en windenergie is marginaal en zelfs onvoldoende om de groei van het e-verbruik, sla de statistieken eens op.
   Maak zuiniger auto's aantrekkelijker en vooral onzuinige onaantrekkelijk, dan ben je veel effektiever bezig.

Reacties zijn uitgeschakeld.