De leukste podcasts waar je iets van opsteekt

Afbeelding: Hetkanwel
Afbeelding: Hetkanwel

Podcasts zijn populairder dan ooit. Dat is ook niet zo vreemd, je kunt namelijk genieten van de meest boeiende gesprekken en grappige avonturen terwijl je ondertussen iets heel anders doet. Zo kan je bijvoorbeeld alles leren over innovatie terwijl je onderweg bent naar je werk, of nog even naar dat spannende verhaal luisteren voordat je gaat slapen. Om een fris overzicht te krijgen van al die fijne podcasts schrijven we een driedelige serie waarin elke keer een ander thema in de schijnwerpers staat. Vandaag het eerste deel: podcasts waar je iets van opsteekt.
Ben jij ook zo dol op podcasts waar je wat van leert? Of vind je het belangrijk dat je bij blijft op een bepaald gebied? Dan zijn deze podcasts echt iets voor jou. We selecteerden een aantal prachtpodcasts in het Nederlands én Engels waarvan je brein op volle toeren gaat draaien.

Over uitvinders en toekomstdenkers

Er zijn tal van podcasts te vinden over allerlei gave ontwikkelingen. We selecteerden er drie waarvan we zelf erg enthousiast worden:
De Wereld van Morgen is een maandelijkse podcast van Nick Kiran en Lorenzo van Galen over innovatie en verandering. Ze bespreken de veranderingen die in de lucht zitten en vragen zich af hoe de wereld van morgen er eigenlijk uit ziet. Hier hoor je alles over futuristisch voedsel, drones en virtual reality, het onderwijs van de toekomst en nog veel meer.
De Kennis van Nu is een dagelijkse podcast van NTR. Iedere week gaat Karin van den Bogaert in gesprek met een wetenschapper over een bepaald onderwerp. Verder wordt er door andere verslaggevers onderzoek gedaan naar onderwerpen als klimaatverandering, onderbuikgevoelens en de politiek, wiskunde voor blinden en andere interessante onderwerpen.
Rush Talks is een podcast over de impact van innovatie op onze maatschappij. Eerdere afleveringen gingen bijvoorbeeld over waarom Snapchat zo populair is, over hoe je kinderen enthousiast kunt maken over nieuwe technologie en over zelfrijdende auto’s.

Over de schrijver