De leukste podcasts waar je inspiratie van krijgt

Podcasts zijn populairder dan ooit. Dat is ook niet zo vreemd, je kunt namelijk genieten van boeiende gesprekken en spannende avonturen terwijl je iets anders doet. Zo kan je bijvoorbeeld luisteren naar een filosofische discussie terwijl je een wandeling maakt, of nog even naar dat mooie verhaal luisteren voordat je gaat slapen. Om een mooi overzicht te krijgen van al die fijne podcasts schrijven we een driedelige series waarin elke keer een ander thema in de schijnwerpers staat. Vandaag het eerste deel: podcasts waar je iets van opsteekt.
Ben jij helemaal dol op podcasts waar je inspirerende verhalen hoort? Of vind je het fijn om te horen met wat voor gave dingen andere mensen bezig zijn? Dan zijn deze podcasts echt iets voor jou. We selecteerden een aantal prachtpodcasts in het Engels én Nederlands waarvan je zomaar eens een frisse dosis inspiratie van op zou kunnen doen.

Over uitvinders en toekomstdenkers

Er zijn tal van podcasts te vinden over alle gave ontwikkelingen die er gaande zijn. We selecteerden drie podcasts voor je waar we zelf erg enthousiast van worden:
Science Weekly is een podcast van The Guardian. Hier kan je alles ontdekken over de wereld waarin we leven. In een van de nieuwste afleveringen gaat het over The Secret Live Of Cities. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit en welke rol zal wetenschap en technologie er spelen?
TED Talks zijn ook als podcasts te beluisteren. In een van de nieuwste afleveringen vertelt Neha Narula over de toekomst van geld. Volgens haar zullen we in de toekomst geen banken meer nodig hebben, maar betalen met andere valuta zoals Bitcoins en Etherium.
Tijdens Kunst is Lang praat Luuk Heezen elke maandagavond een uur lang met één kunstenaar. Het is altijd een uitgebreid gesprek over het laatste werk, inspiratiebronnen en drijfveren. De podcast gaat flink de diepte in zonder dat je bang hoeft te zijn voor allerlei ingewikkeld jargon.
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver