De leukste podcasts waar je vrolijk van wordt

Afbeelding: Hetkanwel
Afbeelding: Hetkanwel


Podcasts zijn populairder dan ooit. Dat is ook niet zo vreemd, je kunt namelijk genieten van boeiende gesprekken en spannende avonturen terwijl je iets anders doet. Zo kan je bijvoorbeeld luisteren naar een filosofische discussie terwijl je een wandeling maakt, of nog even naar dat spannende verhaal luisteren voordat je gaat slapen. Om een mooi overzicht te krijgen van al die fijne podcasts schrijven we een driedelige serie waarin elke keer een ander thema in de schijnwerpers staat. Vandaag het tweede deel: podcasts waar je vrolijk van wordt.
Ben jij helemaal dol op podcasts waarin humor een rol speelt? Of vind je het belangrijk dat je een positief gevoel overhoudt aan een uitzending? Dan zijn deze podcasts echt iets voor jou. We selecteerden een aantal prachtpodcasts in het Engels én Nederlands waar je spontaan een glimlach van op je gezicht krijgt.

Over uitvinders en toekomstdenkers

Er zijn tal van podcasts te vinden over alle gave ontwikkelingen die er gaande zijn. We selecteerden drie podcasts voor je waar we zelf erg enthousiast van worden:
Bij BNR Startup worden boeiende vernieuwers belicht die de economie een boost gaan geven. Zo praten ze o.a. over de pay-it-forward cultuur en over de mogelijkheid dat we in de toekomst massaal insecten gaan eten.
Brainwash Radio is een verhalende nieuwsanalyse van HUMAN. De onderwerpen zijn niet altijd even licht, maar je blijft wel op een leuke manier op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen in onze maatschappij. Zo vertelde cultuursocioloog Ruben Jacobs onlangs over de paralellen tussen Pokémon Go spelers en vogelaars.
Stuff You Should Know is een luchtige podcast waar Charles (Chuck) Bryant en Josh Clark in gesprek gaan over dingen die je zou moeten weten. Zo praten ze bijvoorbeeld over koelkasten die zelf melk bestellen (The Internet Of Things) en duiken ze in de smakelijke wereld van professionele voedselproevers.
.

Over de schrijver