De man die zijn eigen kanker aan het genezen is

Chordoma Zit Vaak In De Ruggengraat. Foto: Wikimedia Commons
Chordoma Zit Vaak In De Ruggengraat. Foto: Wikimedia Commons
Josh Sommer kreeg op zijn 18e chordoma, een zeldzame vorm van botkanker. Nu zoekt hij samen met 200 wetenschappers naar een oplossing voor deze dodelijke ziekte.

Josh Sommer ontdekte in 2006 dat hij chordoma had. Chordoma is een zeldzame kwaadaardige vorm van botkanker die meestal in de wervelkolom ontstaat. De tumor kan tegen de ruggengraat of hersenstam drukken. Sommer was 18 en student milieukunde aan Duke University toen bij hem de diagnose chordoma werd gesteld. Gelukkig kon de tumor in zijn geheel worden verwijderd. Dit is niet bij alle patiënten het geval vanwege de lokatie van de tumor en vertakkingen die vitale organen hebben ingebed.

Sommer besloot zich tijdens zijn herstel in chordoma te verdiepen. Toen hij las dat er een aanzienlijke kans bestaat dat de tumor terugkomt en dat dan het proces van opereren en bestralen weer opnieuw begint besloot de student onderzoek te gaan doen om een bijdrage te leveren aan de definitieve genezing van chordoma. Sommer ging aan de slag en ontdekte na een paar jaar dat kankeronderzoek niet eenvoudig is. De wetenschappelijke voortgang verliep trager dan hij had verwacht, mede vanwege geldgebrek en gebrek aan communicatie tussen wetenschappers. Kankeronderzoekers delen hun kennis niet omdat ze allemaal individueel hopen op de grote doorbraak.

Daarom besloot Sommer in 2007 de Chordoma Foundation op te richten, waarvan hij nog steeds directeur is. De stichting zamelt geld in voor onderzoek en verdeelt dat onder wetenschappers die met elkaar samenwerken en kennisdelen. Inmiddels is er een netwerk van meer dan 200 wetenschappers die in verschillende laboratoria over de hele wereld onderzoek doen naar chordoma.

360, het beste uit de internationale pers.

Bron: 3602360

Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.

Meer van 360

Het einde van Europa zoals we het kennen

Briljante scholier (12) maakt spotgoedkope brailleprinter

Gezond eten is goedkoper dan de meeste mensen denken

Over de schrijver

1 reactie op “De man die zijn eigen kanker aan het genezen is”

  1. Pingback: Deze voedingsstoffen helpen om microkankers in je lijf op te ruimen » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.